2018. szeptember 8., szombat

droidok között

Mèg vannak fènykèpeim bőven, de most az aktulitàsok miatt szakítottam magam fèlbe...
Miota visszajottunk, egymas utan èrtek a balga sokk hatàsok, ezért úgy gondoltam, hogy teràpiàsan kiírom magamból a friss híreket.


I.
Az egyik meglepô hír az az volt, hogy Huba kis baràtja , Montoya , elment az iskolàból.
Anyuka írt nekem, hogy majd személyesen elmeséli az okot.
Nos ,azért döntöttek így , mert abban a suliban ahova a gyerekek jàrtak, a rendszer az, hogy 6 àltalànos iskolai osztàlyt 2 kiskôzépiskolai osztàly, majd 4 nagy középiskolai osztàly követi.
Ôk viszont úgy gondoljàk, hogy a most a  még nem egészen 7 éves gyerekük  ( Montoya a csalàd 4. és legkisebb gyereke) nem fog tovàbbtanulni, igy teljesen felesleges neki az àltalànos iskola 6. osztàlyàt végigülnie.
Ezt azért gondoljàk, mert bizonyos intézményeknél lehet azt vàlasztani, ha valaki biztosan nem akar tovàbbtanulni, akkor a 6. ( àltalànos iskolai osztàlyt, ami ún. "extra" ismereteket tanít , megjegyzem , 11 - 12 éves korban !!! ) osztàlyt kihagyhatja és belekezdhet a kivàlasztott irànyba , igy 1 évvel hamarabb végez a tanulmànyaival , azaz 16-17 évesen .
Igy egy évvel hamarabb kereshet pénzt !!!
Montoyàt tehàt àtvitték egy ilyen iskolàba, ahol àtugorhatja a "felesleges " 6. osztàlyt, majd 4 év múlva és igy hamarabb vàlhat keresôvé .......
Nem tudom,hogy érthetö e , ahogy leirtam, de ôszintén a gyomrom fordul fel ettôl az anyagias, pénzéhes tàrsadalomtól, ahol még az amúgy normàlisabbnak tünô csalàdok is fertôzöttek , ettôl a beteges pénzimàdattól.
Egy 6 és fél éves kisfiút àtvisznek egy màsik iskolàba azért, hogy 10 év múlva màr pénzkeresô lehessen, ne pedig 11 múlva, de igy viszont esélye sem lesz tovàbbtanulni , hiszen abban a rendszerben ez nem lesz lehetséges, esetleg úgy ,ha majd magànak arany àrban megfizeti.........
Ezek a belgàk lejönnek a gépsorról , teljesitik a tàrsadalom elvàràsait, letöltik az idejüket,aztàn megszûnnek lenni...droidok.


II.
Glória iskolàt vàltott , ott hagyta a "tanulj egyedül " intézményt és àtment egy vàrosi gimnàziumba.
Itt hagyomànyos tanitàs van, még kézzel is kell irni, hasznàlnak papirt, ceruzàt, tollat, stb... Ez rendben is van ....de az iskola minden zuga tele van tüzdelve  buzizàszlókkal.  Bocsànat a néven nevezésért, de erre is szükség van idônkét .
No és persze a gender WC k is ott vannak az emeleteken , tehàt , ha Gyurikànak ma lànyos kedve van, akkor mehet a genderlànyos WC be,  àllva vizelni......
Amugy pedig tilos keresztény jelképeket hordani, pl egy kereszt medàlt , mert a tanulók " ne provokàljàk " a màs vallàsúakat .....

Akkor itt most àlljunk meg egy percre ! A buzikat, genderidiótàkat, transzvesztitàkat, eunuch diàkokat " el kell fogadni ", " meg kell érteni" , " tàmogatni és bàtoritani " kell . De ha valaki keresztény hitû  vagy csak akàr divatból egy kereszt jelképet hordana, az " provokàció " !

Ez pedig kommunista, bolsevik , liberàlfasizmus !


III.
Nyàron elmentünk Lacival egy sportorvoshoz ,aki midkettônket megvizsgàlt és teràpiàval, tanàcsokkal làtott el.
Ez egy magànrendelô volt, elsô osztàlyú szakértéssel, a fizetésnél pedig kértünk egy szàmlàt a belga biztosítónk miatt, mert indokolt esetben némi visszatéritésre jogosultak vagyunka belga biztosítàsunk àltal.
Amikor visszajöttünk bementünk az itteni TB nkhez , leadtuk a papirokat , a szàmlàt, jól kikérdeztek minket , hogy miért kellett orvoshoz mennünk és milyen kötelezettségeink voltak ezzel kapcsolatban.
Elmondtuk, hogy miért , mikor és hogyan kerültünk oda, a vizsgàlat indokolt és szükséges volt, a szàmlàt kifizettük és ez a papir a kiàllitott szàmlaigazolàs, ha szükséges az orvosi szakvéleményt is be tudjuk nyujtani az elkészült MRI felvételekkel együtt .
A biztositó munkatàrsa mérsékelten kedvesen felvette a jegyzôkönyvet , alàirattatta velünk a papirt, hogy személyesen nyilatkoztunk és hogy ô meginditotta a hivatalos eljàràst.
Normàlis esetben pàr héten belül vàlaszolnak majd, hogy milyen mértékben téritenek vissza a magyarorszàgi orvosi költségeinkbôl.
Màsnap postàztak egy levelet, amiben az àllt, hogy mi költségvisszatéritéssel fordultunk a biztosítóhoz, de nem vittük be a szàmlàkat ..........
Nyeltem egyet, kettôt, hàrmat, négyet , majd mondtam Lacinak, hogy legyen szives hivj fel a hölgyet és emlékeztesse a tegnapi talàlkozónkra és mondja meg neki,hogy az amit odaadtunk neki és ô rà is kérdezett, az volt A SZÁMLA; Még mondtuk is , hogy a forint àtszàmolàsàt nyilvàn középàrfolyamon fogjàk szàmolni, stb....
A telefonbeszélgetésnél úgy tûnt megéretette, de azt kérte, hogy menjünk be és tegyünk egy nyilatkoztot (ismét !!!!) , hogy az a papir amit leadtunk, az maga a szàmla és azt mi forintban kifizettük az orvosnak.
Màr bocsi, de ez egy pecséttel ellàtott hivatalos irat . Nekik ezt hivatalos forditoval le kellene a sajàt elszàmolàsuk miatt fordittattni.
Laci bement , nekem dolgozni kellett menni, gondoltuk, hogy emiatt majd lesz még egy utunk, de mikor Laci odalépett az ügyintézôhöz, közölte, hogy màr nem kell nyilatkozni, megirta helyettünk és tovàbbitotta is !
Most akkor mi vaaaan ?
Kàosz, minden szinten.
Természetesen még nem tudjuk mikor és mi lesz a történet vége, majd elmesélem annakidején . :)


IV.
Artúrnak az idei évben úgy alakul az órarendje, hogy heti 3 iskolai nap utàn , két gyakorlati napja lesz. Az egyiket egy àruhàzban , a raktàrozàsnàl kell töltenie , a màsikat egy àltalànos iskola titkàrsàgàn, irodai gyakorlat miatt.
Az elsô iskolatitkàri gyakorlatàn , mellbevàgó élmény érte.
Történt a múlt héten, hogy Brugge melletti kisvàrosban egy 30 éves anyuka, kegyetlenül meggyilkolta 3és fél, 2 éves és 4 hónapos kisgyermekét ...... A hideg kiràz az egésztôl, nem tudom, hogy egy ilyet a csalàd többi tagja hogyan tud feldolgozni. ...Hallgatni is szörnyû, a vàros is kiborult a hírtôl, borzasztó az egész.
Artúr pénteken bement a titkàrsàgra felvenni az aznapi munkàt, ahol közölték vele, hogy menjen ki a templomba segiteni ,mert délutàn temetés lesz, vàrhatóan sokan lesznek.
Tulajdonképpen a koporsótartó àllvànyokat kellett megépitenie dobozokból.
Furcsàlta a feladatot, meg is kérdezte, hogy talàn egy tanàr , egy kolléga halt meg ?
Nem, a meggyilkolt gyerekeknek lesz a temetése .....- hangzott a vàlasz.
Az iskola , ahova  gyakorlatra ment, egyhàzi fenntartàsú és az egyhàzközség szervezte a temetést, ott kellett szegénynek segédkeznie.
Megràzta az ölben cipelt fehér koporsók làtvànya.......



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése