2012. november 30., péntek

2012 . Belgium és a világvége

Ha az időjárásból kéne kiindulnom, akkor azt kellene mondanom, hogy van némi igazsága a címben megfogalmazott tézisben.
Ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor és gyakorlatilag egész ősszel szikrázó napsütés és lélekvidámító fényjáték segítette a mindennapokat....hát idén , sajnos nem !
Napot pár percre látunk, de azt is mindig 2 viharfelhő közül, egyszóval ha nem lenne most ennyi rendszeres programunk, mint amennyi idén van és az időjárástól függne a tevékenységeink lehetősége, biztos, hogy messzire szaladnék.
De most mégsem erről szeretnék írni. :)
Sylvi egyik kliense, egy idős tanárházaspár Knokkeban.
Minden héten jár hozzájuk segétkezni ebben-abban. Kedveli őket, korrektül barátságosan állnak hozzá, meg vannak elégedve a munkájával,elég baráti a hangulat közöttük, egyszóval jó a kapcsolatuk.
Már tavaly említette Sylvi, hogy volt egy különös feladata, fel kellett hoznia a pincéből a bőröndöket, amiket szépen rendbe is rakott , majd a könnyebben elérhetővé tette őket, azaz felrakta a szekrény tetejére.
Hogy miért ?
Nem , nem utazni akartak az "öregek", nem is költözni készülnek.
Várják a 2012-re jósolt világvégét !
Az előkészületeket folytatják, múltkor az elsősegélyládát kellet frissíteni, az sem akármilyen ám. Olyan, ami fenn marad a víz tetején, ha jönne a nagy árvíz.
Most ehhez még csak annyit, hogy a tengerparton laknak egy emeletes házban. Igen ám, de a tengerpart a városhoz képest kicsit feljebb van, azaz lépcsőn fel kell menni a tengerhez. Egyszóval ha itt kiöntene a tenger valami világméretű katasztrófa miatt, egész Belgium hipp-hopp  eltűnne... A dobozka meg csak úgy úszkálhatna szabadon...:)
Múlt héten az idő közeldte miatt már arra is felkészültek, hogy esetleg nem lesz áram és gázszolgáltatás.A lakásban van egy öreg kandallójuk, amit most kitisztíttattak  ,próbaüzembe helyeztek a vész esetére.
Ismétlem, közvetlen a tengerparton laknak, a tengerszint felett max 2-3 méterre ....:))))
Ha itt jönne egy "cunami" , az egész házsort kimosná a tenger...

Tényleg nem is tudom, hogy hova tegyem ezeket a dolgokat, egyelőre csak szórakoztat és várom a következő szerdát, hogy megtudjam milyen fontos feladatot kellett Sylvinek ellátnia a világvége túlélése érdekében...:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése