2012. november 8., csütörtök

ismét a gondviselés

Ezt a bejegyzést most leginkább azért írom, mert szeretném megosztani a legfrissebb élménymet , arról a bizonyos "isteni gondviselésről", amit annyiszor és annyiféleképpen megéltünk már.
A mai este elég profán, ennél sokkal lényegesebb esetek is voltak már, de ez most annyira jól jött ki, hogy gondoltam leírom emlékeztetőül,  arra az időre, amikor nehezebben mennek a dolgok.
Szóval a múlt hónapban elég sok volt az extrább kiadásunk, viszont Laci munkahelyén a gazdasági szabadságolások miatt csökkentve és késve fizették ki a béreket.
Az ember igyekszik okosan és előre gondolkodva élni , de annyi minden volt még ,amit sürgősen és soron kívül meg kellett finanszírozni, hogy már nagyon kezdett kényelmetlen lenni a helyzet.
Tudom ,ez otthon mostanában sajnos minden napos eset a családoknál , a nem nagycsaládoknál is.
Egy viszont tény, itt ugyan sokkal magasabbak a bérek , mint otthon, de az élet is drágább és hát ilyenkor azért tényleg nem utolsó szempont, hogy mekkora felelősség van az emberen.
Sajnos a cég felöli utalás még ma is késett, pedig holnap is elég sok mindent be kell fizetni (csak példának írom, hogy Guszti könyvkölcsönzése az iskolában 200 euró , a tanulmányi kirándulásuk is közel 300 euró lesz és nagyon jó,amikor egymás utáni heteken hozzák haza a számlákat a gyerekek. Itt az nem számít, hogy nagycsalád vagy ilyesmi, kvázi szociális háló nincs, mivel úgy vélik mindenki keres annyit, hogy el tudjanak tartani 1,1 fő gyereket. :)))  )
Nem is panaszkodás képpen írom, mindenki tudja, hogy 6 gyereket normálisan nevelni nem egyszerű, bár itt le kell szögeznem, hogy Anett barátnőm mondása nagyon áll, hogy " ahova az Isten bárányt ad , oda legelőt is készít ".
Szóval ma már kissé aggódtam, hogy valamit ki kéne találni átmeneti megoldásként, amíg a bürokráciában rendeződnek a dolgok, de csak az járt a fejemben, hogy "Istenem , Te tudod, hogy milyen kötelezettségeink vannak "
Sylvi szomszédasszonyom is azonnal felajánlotta segítségét, ami nagyon megnyugtató volt, de a meglepetés megoldás mégis máshonnan jött.
Laci pár hete megvett egy Kawasaki motort,persze nyomott áron, mert volt rajta szerelni való. Meg is csinálta, de sem az időjárás, sem a típus nem vonzotta dögivel az érdeklődőket.
Múlt héten valaki jelezte a neten, hogy a kikiáltási ár alatt megvenné.
Laci rábólintott, de az illető visszalépett.
Közben még egy "versenyző" jelentkezett, hogy őt is érdekli a vétel, de Ő még kevesebbet igért a gépért, mint az előző, bár hozzá teszem az is hozott volna a konyhára.
Laci látva a kereslet hiányát,elfogadta az ajánlatot és megis beszélték, hogy a hétvégén valamikor nyélbe ütik az üzletet.
Ehhez képest ma telefonáltak, hogy estefelé eljönnének és megnéznék a motort.
Laci délutánra ment dolgozni, így rám maradt a feladat,amit megspékelt azzal, hogy fogalma sincs hova tette el a motor papírjait és anélkül nem lehet eladni.
Na ettől a hírtől kicsit kihullott a hajam, mert hát legyünk őszinték nem a rend uralja a szekrényét , papír- és kulcsügyekben meg kritikán aluli, amit néha előad. :)
Délután gyerekekkel kupaktanácsot tartottunk, vázoltam, hogy van egy fontos küldetés, ma el kéne adnunk a Kawasakit, de a papírjait fel kell kutatnunk.
Hála Istennek , viszonylag gyorsan megtaláltuk a keresett okmányokat.
Laci viszont nem tudta, hogy ez a tag ugyanaz e , mint akivel neten egyezkedett, így nem tudtam, hogy milyen árat kellene kiharcolnom az ügyből....
Emberünk azonban  nem érkezett meg a megbeszélt időpontra. :(
De egy órával később igen. :)
Két , nem túl szimpatikus figura volt, így első ránézésre.
Zalánnal lementünk a garázsba és bemutattuk a járgányt, amit ki is próbált a fiatalabb fickó.
Rögtön beindult, ezzel nem is volt baj, de az alapjárat valamiért nem akart beállni, de betudta annak, hogy elég hideg van.
A próbakör után széles mosollyal mondta, hogy neki nagyon tetszik a gép és ha nekünk is megfelel, kp kifizeti most és el is viszi.
Mondtam, hogy részünkről elvileg rendben, de mégis mennyire gondolt. (gondoltam, akkor most kiderül, hogy melyik fazonnal beszélgetek ..:) )
hihihi és többet mondott, mint amiben Laci megegyezett, szóval ez nem az volt, jóval többért sikerült eladni, mint amit még délután reméltünk . De a legjobb az egészben az volt, hogy a srác is úgy érezte, hogy jó vételt csinát, mert ennek a gépnek sokkal több  használati értéke, mint amennyiért hozzájutott, persze csak akkor, ha valamki pont ilyet keres ! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése