2013. május 2., csütörtök

3.trimeszter

A 28. hétben jàrunk Oszkàrral , hivatalosan is megkezdtûk a 3. trimesztert . :)
Gyorsan telik az idô, a vàltozàs viszont meglehetôsen nagy .
Bàr teljesen jól érzem magam, leszàmítva az ezzel az àllapottal jàró szokàsos kísérôtûneteket, mint pl orrvérzés, fàradékonysàg, làbnehezedés, na és hogy a tûdômnek alig van helye , mivel az "albérlôm" tekintélyes terûletet foglal el belôlem . :)
De nem panaszkodhatok, az életvitelemen jelentôsen még nem kellett vàltoztatnom, teszek-veszek, a szokàsos napi rutinfeladatok , lakàskarbantartàs, mosàs, vasalàs(egyébként furcsa, de ilyen jól nem is szoktam àllni a vasalàssal,mint mostansàg ) fôzés , gyerekek hurcibàlàsa, stb...
A sportot sem adtam fel, figyelek rà, hogy heti minimum 4 szer, de inkàbb 5-6 alkalommal kiparancsoljam magam valami aktivitàs céljàból.
A futàs is megy még , bàr a mozgàskulturàm kezd a vicces kategoria felé tendàlni, de a részidôm nem romlott annyit, mint amennyire szàmoltam.
A 6 és fél km es a kôr a legkisebb, van 7 és 7 és fél km es tàvom is. Ezek valamelyikét hetenet 2-3 szor megteszem, a tôbbi napokon vagy zumbàzni vagy step aerobikra megyek és egy héten egyszer leúszom a 2 km es tàvomat. A szervezés az màr kicsit bonyolultabb , az idôjàràs sokszor bekavar, de legtôbbszôr tudom hozni a tervezett programokat.
A kilók csak ugy  ugràlnak fel ràm, igyekszem odafigyelni, de ugy tûnik most a hormonok vezérlik ezt a terûletet, jelenleg màr 9 kg nàl tartok, ami azért nem kritikus, bàr kevésnek sem mondható. de hàt ez van, majd a kôvetkezô évben megint lesz mit lefaragnom magambol . (hurrà!) :)

Kisember az orvos szerint teljesen jól van , nagyon sokat mozog ! Azt mondjàk, hogy valószínûleg nem lesz túl kicsi , a keringés teljesen nyitott, a vérellàtottsàg tôkéletes, elvileg minden tàpanyagot maximàlisan ki tud magànak venni. Ez azért nagyon megnyugtató.
Persze ilyenkor nem lehet még megmondani , de ha a folyamat marad ilyen,akkor lehet, hogy Dia szûletsi súlyàt is elérheti.
A genetikai szempontok elsôdlegesek, de végûl is , elég nagy volt a szóràs .
Egy kis statisztika a tôbbiekrôl :

Guszti  2700 g , kiírt idôpont : àpr.21.     - szûletett : àpr. 12.
Artúr   3130 g                        dec.10.                      nov. 27.
Zalàn   2480 g                        okt. 01.                     szept.06.
Glória  2800 g                        aug. 19.                     aug. 10.
Dia      3450 g                        aug. 21.                     aug.01.
Huba   2900 g                        màrc.15.                    màrc.02.
Oszkàr                                   júl. 30.

2 megjegyzés:

  1. Persze hogy sokat mozog az a gyerek, ide-oda verődik a kuckóban. Elkéne a hatpontos biztonságiőv, ha édesanyja ilyen aktív, sportos életet él.

    VálaszTörlés
  2. Fel kell készûlnie arra, hogy hova szûletik ! :)

    VálaszTörlés