2013. május 15., szerda

a jég hàtàn is ...

A múltkor arról szàmoltam be, hogy Guszti dolgozik . Ennek nagyon ôrûlûnk, Ô is élvezi és ma telefonon hivtàk, hogy a hétvégére újra vàrjàk !
Azt azért zàrójelben megjegyzem , hogy a munkakôzvetitô ma kikûldte az elszàmolàst, amit Gusztinak alàirva, azaz elismerve vissza kellene kûldenie és természetesen nem stimmeltek sem a napok, sem az óràk .
Itt is megy a lehúzàs.....Guszti frissiben felhivta ôket , igazolni tudja az óràkat, mivel beléptetô kàrtyàjuk van....
"Màr tudnak róla, hogy hibàztak, úgyhogy nem kell visszakûldenie a mai papirokat " hangzott a vàlasz, csak akkor azt szeretném tudni,hogy miért nem ôk jelentekeztek ....de mindegy, talàn màsodjàra màr rendben lesz!

Most viszont Zalàn munkàjàról mesélek, màr régebben is készûltem megirni, hogy mennyire jófej és élelmes!
Ô nagyon szeret tàrsasàgi életet élni, nagyon pôrgôs természet, àltalàban mindennel kapcsolatban képben van.
Az iskolai és óvodai dolgokat is naprakészen tudja, ha vmi pontos infóra van szûkségûnk, biztos, hogy ôt kell megkérdeznûnk.
Màr régebben megfigyelte, hogy az ebédeltetés kissé nehézkesen megy az óvonôknek , a kicsik nem túl ônàllóak, az óvonôk pedig nem túl tûrelmesek.
Mióta Dia is óvodàs Zalàn szívesen ment àt az óvodàs részlegre segédkezni , a  kicsiket àtkisérni az ebédlôbe, leûltetni, ételt osztani, etetni, ha kell .
Az óvonôk ôrômmel  veszik az ônkéntes munkàt, Zalàn  pedig kedvére fontoskodik egy -két osztàlytàrsàval egyûtt.
Viszont a konyhàs néninek nagyon tetszik Zalàn lelkes és régóta kitartó munkàja és ezt "honoràlja" is a fiúknak !
Rendszeresen meghivja ôket meleg ebédre , ez a "fizetésûk".

Aki ismeri a belgàkat, az tudja, hogy ez nagy szó, mert itt semmit nem adnak ingyen vagy szivességbôl !
(Ha egy kisgyereknek pl valamiért nem csomagolnak uzsonnàt, akkor az aznap nem eszik ! Nem foglalkoznak vele kûlônôsebben !)

Az iskolai ebéd az itteni gyerekeknél nem a menzàt jelenti, hanem az otthon csomagolt uzsonna elfogyasztàsàt, mivel a "menza"  nem olcsó , a csalàdi egyûttétkezés pedig inkàbb a késô délutàni óràk eseménye, nem déltàjban zajlik.
Ezt igy szoktàk meg.
Persze vannak szûlôk, akik nem fôznek otthon , ôk befizetik a gyerekeket , de ez a ritkàbb.
Mi Diàt annak ellenére, hogy nem nagyon eszi a benti ebédet, azért "melegen" ebédeltetjûk , mert szerintem még kicsi ahhoz, hogy àtalakitsuk az étkezési szokàsait. Délutàn pedig újra ebédel itthon a tesókkal.

Szóval Zalàn a vàllalt feladatàval elérte, hogy az iskola vendége legyen ! :) (igaz az ízek nem fogjàk meg, de a tudat, hogy Ô " kivàltsàgos" , mert gràtisz ebédet kap, nagy ôrômmel tôlti el ! )

1 megjegyzés: