2016. december 20., kedd

Huba karàcsonyi kívànsàga(i)

Nagyon szeretem ,amikor gyerekek hangosan àlmodoznak karàcsony elôtt.
Persze próbàljuk a fókuszt a karàcsonyi üzenet lényegére àllítani, keresztyénként , természetsen elmondjuk, hogy az emberiség legnagyobb ajàndéka, hogy Isten emberré lett és Jézus megszületése a legnagyobb ajàndék,amit az  emberiség valaha is kaphatott...
Ilyenkor ,amikor megajàndékozzuk egymàst erre emlékezûnk...Tudjàk . De azért gyerekek és mindig nagyon izgulnak,hogy milyen meglepetés vàrja ôket a fa alatt.

Huba màr nem olyan kisgyerek,mint ahogy azt a ember gondolnà....sok mindent ért, sok mindenen filozofàlgat.....de még vàrja a csodàt ...., igaz màr kavarognak benne a dolgok a karàcsonyi ajàndékozàssal kapcsolatban is . Egyik nap nagy lendülettel el kezdte sorolni,hogy mit is szeretne vagyis miket is szeretne. :)
10 perc alatt annyi mindent felsorolt,hogy volt hivatkozàsi alapom, hogy ez miért is nem fog teljesülni ; :)

Mondtam neki, hogy  "Huba ez nem igy mûkôdik,hogy felsorolsz egy csomó mindent, hogy mi mindent szeretnél még.... gondolj arra, hogy esetleg valami olyan meglepetést fogsz kapni, amire most nem is szàmítasz. Valami olyat, ami neked való és amivel biztosan jót fogsz jàtszani . Annak kell örülni ,amit kapsz ,mert az pont Neked lett kitalàlva ...."
Nézett ràm, kissé ràncolta a homlokàt, nem szólt egy szót sem, bevonult a szobàjàba, gondoltam megértette vagy legalàbb is értelmezi a mondottakat.......aztàn kb fél óra múlva még ràncosabb homlokkal elémàllt, szigorú tekintettel ràm nézett és belekezdett az okító mondandójàba, csak hogy tudjam.....

"Anya, azt nem illik mondani, hogy nem azt fogom kapni, amit kértem....és hogy örüljek annak, amit kapok.... "

Ennyit az etikettrôl ...és a nevelésrôl...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése