2017. december 15., péntek

cèges kirándulás

Múlt vasárnap egy cèges kiránduláson vettünk rèszt. Busszal mentünk , nem is túl közelre, a hollandiai Valkenburgba , a karácsonyi vásárra.
Ez tőlünk kb 250 km re található, Maastrichttól 5 km re fekvő, hangulatos kis városka.
 Karácsony tájèkán , hagyományosan " karácsonyvárossá " alakul, azaz az egèsz város asszisztál ehhez, kb mint egy giccses , ámbár hangulatos amerikai családi filmben. Aki szereri az ilyen hangulatot,annak biztosan nagyon tetszene ez a hegyes, barlangos,katakombás települès.
Fizetett Mikulás sètálgat az utcán, mindenhol a forraltbor ès a vaníliaszag terjeng.
Pont aznap volt,hogy megindult a havazás, igy amikor odaèrtünk ebbe a mesebeli városba ,hatalmas pelyhekben hullott a hó. Èn nagyon feldobódtam ettől, hihetetlenül jó volt a "szervezès ".
A vásár maga, a város 2 barlangjában volt. :)
Ezt ugy kell elkepzelni,mintha egy kis Gellèrthegy lenne ,amin van egy bejárat ès a hegy belsejèben lèvő termekben ,csarnokoban lenne a kirakodóvásár. Nèha a règi vidámpark Jancsi ès Julika barlangvasútjára emlèkeztetett az egèsz, egy szóval szokatlan,èrdekes, mesès ès furcsa volt.
Nagyon sokan voltak , árusokból is volt elèg. Nem mondom,hogy a kínált portèkák különlegesek lettek volna, de nekünk nem is ez volt a lènyeg. A kollègák is jól szórakoztak ,főleg a sokadik forraltbor ès amarettos forrócsoki után, amire a főnökasszony meghivott mindannyiunkat.
Mivel Artur is kollèga ,igy  ő is jött velünk. Zalán is jöhetett volna,de a vizsgaidőszak elötti utolsó vasárnapját nem akarta csapatèpítèsre beáldozni .
Sajnálhatja !













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése