2017. december 12., kedd

szolidaritás

Ezt a bejegyzest leginkabb Faterkamnak irom,aki mindjárt hazatèr a csípőprotèzis műtèt utáni rehabról.
Szombaton elvittük a 3 kicsit korcsolyázni, Huba ès Oszkár most voltak èletükben először jègen korcsolyával. Dia már ügyesen szeli a jeget, a kèt kisebb,meg külön szám volt.
Hubát rátettük a jègre,aki kezdetben nagyon lelkes volt,de abban a pillanatban ,hogy ráállt a mèg ismeretlen közegre, az összes vègtagja szètcsúszott ès gyakorlatilag a következő fèl órát a jègen fetrengve töltötte ,különböző pozíciókban.
Nagyon mèrges volt mindenre ès mindenkire,hiába próbáltunk neki segíteni,húzni, tolni,tartani, sőt mèg egy jegesmedve járókeretet is kapott, de elkeseredett dühe blokkolta minden kèszsègèt ès kèpessègèt. Szegènyt nagyon sajnáltam,de nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek . Közben pedig Oszkár ,látva Huba szerencsètlenkedèsèt ,elszántan összeszorította a kissè oldalra harapott fogsorát ( ez a tipikus ,koncentráló, csak azèrtis feje ) ,belekapaszkodott a pingvines csúszós járókererbe ès mind aki jègre született ,kb 5 perc után egyedül süvített a jègen. Nagyon boldog volt,látszott rajta,hogy nagyon èlvezi, sikerèlmenye volt.
Oly annyira,hogy odacsúszkált a dühöngő Hubához ès át akarta adni neki a pingvint,mintha azzal biztosan sikerülne. Ekkor jött a fordulat,Huba látta Oszkár bravúros teljesítmènyèt ,ami felèbresztette benne a versenyszellemet, a járókereteket elhajította , velünk közölte,hogy hagyjuk őt bèkèn, rá se nèzzünk ,felegyenesedett ès vègre megtette az elso csúszómozdulatokat ,amit aztán a többi követett. Fèl óra után,már egyedül korcsolyázott ès vègre felderült az arca is. Minden jó,ha vège jó, úgy jöttek le a pályáról,hogy jöjjünk vissza máskor is.  Nem sok kèpet, videot tudtunk csinálni,mert inkább a baleseteket igyekeztünk elháritani,de azèrt egy kicsit mègis megörökitettünk a dèlutánból.  Amikor Oszi tanulta a pingvin használatát ,emlegettünk Fater,hogy 1500 km rel arrèbb most Te is hasonlóan küzdesz a folyosón a gyógytornásszal. Hajrá mindenki ! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése