2020. június 22., hétfő

amig Laci otthon bútort pakol, addig mi itt ...

addig mi gyorsan összedobtunk egy esküvôt . :)

Szóval van itt egy Dia nevü làny vagyis kettö ,mert most nem a mi Diànkról írok, aki màr szintén jó pàr éve itt él és dolgozk Belgiumban, de ô is benne van abban az 5 bruggei csalàdban, akik idén nyàron hazaköltöznek.
Diànak magyar pàrja van és pàr év utàn végre babàt vàrnak.
Mivel a hazatelepülési szàndék komoly, és otthon szeretnénk csalàdot alapitani, szeretnének élni a kormàny adta lehetôségekkel és minden tàmogatàsra igényt is tartanak az új otthonuk megvàsàrlàsàhoz.
A kedvezmények és  az ajàndék milliók viszont a hàzassàghoz vannak kötve ;igy a tervezett egybekelés most még sürgetôbbé vàlt.
Próbàltak a VIII. kerületi anyakönyvezetôvel idôpontot egyeztetni, de sajnos a korona miatt minden hónapokal eltolódott, igy ôsz elôtt esélyük sem lett volna ott egybekelni.
Amikor ezt meghallottam, eszembe ötlött,hogy nem kötelezô a lakhely szerinti
anyakönyvezetô elôtt kimondani a boldogító igent és hogy van is egy nagyon lelkes polgàrmester ismerösöm, aki talàn segithet Diàékon ,hogy a közös életük hivatalossà is vàljon.
Egy érdeklödö email utàn be is indult a gépezet és múlt pénteken kaptunk egy kontaktot, ahova a tovàbbiakban kellett Diànak fordulni.
Hétfôn sikerült is a kapcsolatot felvenni és sürgôséggel kiajànlottàk az e heti szombatot a nagy napnak . :)
Dia kedden hazarepült, még a karantén elkerülése érdekében kellet pàr igazolàs az anyakönyvvezetôtôl ,szerdàn elment Henihez , egy màsik kedves ismerösünkhöz a megfelelô ruhàt kivàlasztani, amit ott azonnal Diàra is igazítottak és szombaton 16 órakor boldogan àlltak meg a a nagyon kedves , segítôkész,mindent is elintézô anyakönyvezetô elött . :)
A nagy pillanatot a technika segitségével élôben követhettük és azon gondolkodtam, hogy egy hete senki nem gondolta volna, hogy Dia ma délutàn 16.15 perckor feleség lesz . :))))))))
Sok boldogsàgot kívànunk az ifjú pàrnak !!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése