2009. október 31., szombat

ünnep

Tudom, tudom Helloween van és itt elég nagy kultusza van ennek az ünnepnek, de én most a reformáció ünnepére gondoltam...... Újra megérett az idő egy újabb reformációra az egyházakon belül is ,mert hát sajnos ott sem mindig fenékig tejfel az élet. :( De protestáns hívőként, nekünk ez mégis csak egy fontos és szép ünnep !

Amúgy a héten volt az iskolában az első "negyedéves" értesítő. Nagyon örülök, mert teljesen pozitív a visszajelzés a fiúkról, Guszti osztályfőnöke szerint karácsony után, mert teljesen úgy fogja tudni osztályozni Gusztit ,mint a többieket,mert már most is sok mindent megért és ha vmit el akar mondani, akkor megtalálja a módját, legrosszabb esetben elmutogatja vagy lerajzolja.Matekból kiemelkedőnek tartja és minden tantárgyból teljesen képben van a franciával van elmaradva,mert szegény feje azelött sosem tanult ilyet. De néni szerint nagyon intelligens gyerek, ezért év végéig behozza a többieket abból is ! Legalább az iskolában tud viselkedni ! :))))
Artúrról azt mondják, hogy nagyon udvarias, kedves, barátkozó és keresi a kommunukációs lehetőségeket, tehát nem zavarja Őt sem a nyelv. Tényleg sokat tudnak már, persze még nem mondatokban beszélnek, hanem egymás mellé lökik a szavakat, de ha belegondolunk a kisgyerekek is így tanulnak meg beszélni ! :)
Zalán meg szinte kaszinózni jár be az iskolába, mindig morog, ha korán megyek értük,mert Ő még játszani akarna az osztálytársaival. Szóval világos, hogy jól érzik magukat !
Zalánnak az a furcsa, hogy bár otthon tavaly már megtanult írni, olvasni, de itt máshogy formálják a betűket, máshogy kötik össze őket és ezt neki is újra kell tanulni, de persze órán unatkozik,mivel a tananyag már nem mond neki semmi újat, kivéve a holland olvasás,mert ugye itt a betűk más hangot jelölnek.
De minden "nehézség ellenére" egyikőjük sem vágyik vissza a magyar okatatási rendszerbe, de itt most hozzá kell tennem, hogy pont azért nem,mert itt az nagyon gyenge és nekik ez szanatórium !
Ha valakinek kisgyereke van, hajtsa meg egy kicsit,mert az otthon felszedett tudással és befogadókészséggel a világon bárhol megállhatják a helyüket,mert az érettségiig bezárólag sokkal erősebb nálunk a követelményrendszer.( Ezt a felsőoktatásról sajnos már nem merném kijelenteni)

1 megjegyzés:

  1. Talán pont ez a baj! Mikor itt felsőoktatási intézménybe kerül a nebuló, addig megutája a tanulást...
    :(

    VálaszTörlés