2010. november 22., hétfő

novemberi szürkeség

November sosem tartozott a kedvenc hónapjaim közé, szerintem ilyentájt a legletargikusabb az időjárás, a fénytelenség hirtelen nehezen válik viselhetővé .
Ami igaz, hogy az elmúlt hét itt is rácáfolt erre ,de amint az előzőekben írtam, komoly esőzések és viharok söpörtek át egész balgiumon.
Olvastam, hogy otthon nagyon szép , hosszú ősz volt az idén, ez jó jel, mintha kezdenénk kicsit visszarendeződni a 4 évszakra ?!

Itt telnek a hétköznap, így karácsony előtt sűrűsödnek az iskolai programok is, Gusztinak kezdődnek a vizsgái belga tantárgyakból, közben pedig készülünk a magyar félévi osztályozóvizsgákra is, szóval most elég sok a munka.

Glória élvezi az első osztályt,semmi gondja vele, most már végre tényleg jól érzi magát, kialakult a baráti köre is , amúgy a tesók mellett amúgy is mindig van valami nyüzsgés.
Dia is teljes testbedobással benne van a "balhékban ", olyan nincs , hogy Ő valamiből kimaradjon.:)

Laci munkahely váltásban van, ha már teljesen konkrét a dolog, majd beszámolok, lényeg azért az, hogy a belgák jó része sem a korrektségükről híres , az adócsalás minden gátlástalan formáját ismerik és használják, sokszor felvetődik bennünk , itt élő magyarokban a kérdés, hogy vajon kik működtetik az itteni visszaosztásokat, amitől itt "relatív" jólét van ???
Ennyi szerényen tehetséges ember, a ledogozott heti 38 órájukra büszkék ( az nálunk körülbelül annyi, mint 3 munkanap! ) ...na de ez egy másik téma, ehhez még gyűjtöm a különböző szociográfiai adatokat !
Lényeg, hogy van más munka is kilátásban, ráadásul talán a festészet is kicsit újra beindul, nemrég megint 3 Zechmeiszter kép került fel valamely belga otthonok falára ! :)

Sylvivel szorgalmasan járunk a holland nyelvtanfolyamra, amit élvezünk is, az hogy mennyire haladunk, az más kérdés....
Az értés egészen rendben van, de makogni még nem tudunk, de az is igaz, hogy itt le lehet élni egy életet úgy, hogy nem beszél az ember flamandul, mivel a francia és az angol is szinte egyenértékű.
Ezt igazolja az is, hogy osztálytársaink nagy része sok éve él itt, gyerekeik is vannak ,aki már itt születtek , sőt Belgiumban született "tanulók" is vannak , akik ugyanúgy velünk ülnek a kezdő csoportban.
Nem baj,mi azért próbálkozunk ,végül is ha már itt vagyunk.....:)

1 megjegyzés:

  1. Mi az, hogy nem tudsz makogni? Néma maki lettél?
    Az időjárás? Tegnaptól utolérte magát. Amúgy szeptemberben volt novemberi, ezidáig meg szeptemberi... Ezek szerint karácsonykor húsvét lesz...
    :)

    VálaszTörlés