2011. április 30., szombat

első oltás

Csütörtökön Huba megkapta a 2 hónapos gyerekeknek járó oltást.
Az itteni "procedúra" kicsit más, mint otthon.
Először is jó előre lefixált időpontra kellett menni.
Már név szerint várt minket 2 hölgy a váróban, ahol le kellett vetkőztessük babust és az adminisztrációval foglalkozó hölgyek megmérték, hogy 8 hetesen mennyit nyom fiacskánk a mérlegen.
4650 g !!!!!
Ez szuper, mert a 2900 g születési súlyából a kórházban még vesztett 200 g-ot és tulajdonképpen 7 hét alatt közel 2 kg-ot sikerült visszaennie magára .
Igaz, szorgalmas is ,mert napi 8 -10 alkalommal az asszírok kegyetlenségével akar engem felfalni.

A mérés után egy másik terembe hívtak be minket, ahol egy védőnő felvette az adatokat és mérőszalaggal ellenőrizte a fej-és mellkas körfogatot.
Itt is nagyot nőtt . :)

Végezetül pedig , átkísértek egy harmadik helységbe, ahol egy nem túl kedves doktornő fogadott minket, de pár perc kommunikáció után aztán kissé " barátságosabbnak" tűnt. ( fogjuk rá )
Az biztos, hogy alaposnak és gyakorlottnak hatott, de a jégcsap hozzá képest.....na mindegy, végül is a lényeg az, hogy tudta mi a dolga.
Néhány egyeztetett kérdés után nekilátott Huba szemrevételezésének ,és miután megállapította, hogy mindent rendben talál nála, 2 injekciós tűt felszívott oltóanyaggal és bummmmm. :(
Akkor úgy éreztem magam, mint Ally McBeal a sorozatban...... szinte láttam szemeim előtt ahogy elkapom a "néni" fülét és megpörgetem őt a fejem fölött fél kézzel .....
(Pedig amúgy nem vagyok pszichopata alkat, azt hiszem.)
De szerencsére a kritikus pillanatban valami emberi megnyilvánulás jelét láttam rajta, megsajnálta kétségbe esett , sikító fiacskánkat és egy gyors simogatást is eszközölt a fején.
Így megúszta a tőlem várható reakciót is. :)
Elmondta, hogy kb lázra, nyűgösségre számíthatunk aznap és reméli, hogy minden a legnagyobb rendben lesz továbbra is és meg is kaptuk a következő "találka" időpontját ,ami május végén lesz esedékes.

Szerencsére Hubát elég gyorsan sikerült megvigasztalni, a láz is elmaradt ,így egész " jól " túljutottunk az első megpróbáltatáson. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése