2011. június 22., szerda

újra itt

Hát egy ideje nem írtam, persze nem azért mert nem történt semmi.

Papa szombaton hazautazott , eltelt a 3 hét. Nagyon gyorsan ment az idő , a napok csak úgy röpültek.
Igyekeztünk mindig valami programot szervezni, persze a lehetőségek Huba miatt behatároltak voltak.
Egyik délután átmentünk De Haanba , az Blankenberge és Oostende között található és egy kicsit más , mint a többi belga tengerparti település.
A múlt század eleji épületek , villák a jellemzőek. Engem kicsit emlékeztet Füred egy részének hangulatára, na jó ez elég szubjektív.
Szóval szépen sütött a nap, de fújt a szél, úgyhogy azért nagy kánikula nem volt, de Sylvi , Papa , Laci és a gyerekek azért lábbal "megkóstolták " a tengert.

Egy másik alkalommal bementünk Bruggeba , többek között a fiúknak vettünk pár dolgot ,amig Papa körbejárta a főteret (ismét) és elszívták Sylvivel a kötelező cigi adagjukat.
Vásárlás után elkövettünk Papa ellen egy merényletet :
Befizettük egy városnéző hajókázásra a gyerekekkel együtt.
Ezek a hajók olyanok, mint Velencében is , extra méretű motorcsónakok és a csatornákon csordogálva informálják a turistákat a város nevezetességeiről.
Már a beszállás is kalandosnak tűnt onnan felülről , hát igen...Papa súlya külön fizikai ismereteket igényelt a kapitánytól, de elég gyorsan rájött, hogy Papát központi helyre kell ültetni tőkesúlynak. :)))
A gyerekek beültek köré a többi turista közé....ez persze újabb kalandokat tartogatott ,mert Artúr és Zalán a se vele, se nélküle kapcsolata hamar megmutatta viharos természetét, egészen pontosan, az idilli, romantikus sétahajókázás közepette egy kis lökdösődés majd verekedés lett a legfőbb látványosság.
Papa kissé idegesen szállt ki a csónakból, de valószínűleg most már érti, hogy jó múltkor hasonló okból kifolyólag miért álltam meg a kocsival és miért szállítottam ki egykiőjüket és miért förmedtem rájuk, hogy akkor kutyagolj hazáig és közben gondolkodjál el, hogy kell viselkedni. :))))
Persze 2 nap múlva már ezek az emlékek is megszépültek, úgyhogy valószínűleg máskor is bevállalja őket . :))))

Voltunk uszodában is . Ez egy kis összeszervezést igényelt, mert első körön Laci és Papa bementek a gyerekekkel, mi Hubával később odasétáltunk és amikor Papa és Laci kiúszkálták magukat , cseréltünk.
A gyerekek nagy vidáman mesélték, hogy Papa is csúszdázott velük. :))))
(akkor itt zárójelben megjegyezném, hogy pár nap múlva újra visszamentünk és ki volt írva , hogy 2 hétre renoválás miatt bezártak . Remélem nem Apukám miatt . :))) )

Aztán sikerült kifognunk egy bolhapiacos napot is.
A tengerpari sétányon szervezték meg.
...és igen , megint sikerült pár nélkülözhetetlen marhaságot beszereznünk.

Egyszóval kellemes napok vannak mögöttünk, bár az időjárás elég belgás volt, de ez most nem nagyon zavart minket.
Apropó, itt még jövő csütörtökig tanítás van ám !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése