2014. március 31., hétfő

az igazgatósàg ajànlata

A múlt héten Glóriàval üzent mindkét igazgató, hogy a költözés miatt szeretnének velünk beszélni.
Laci ma be is ment ,ahogy kértek.
Mindketten örültek és sajnàlkoztak egyszerre . Örültek, mert ez nekünk valamiféle elôrelépés, de gondoljàk, hogy ilyen tàvolból màr nem akarnànk a gyerekeket idejàratni . A belgàk, ha 3 km t arrébb mennek , màr àtiratjàk a gyerekeket màsik suliba.
Mi azota is töprengük, hogy hogy is legyen, mert a megszokott közösség, valami biztonsàgot nyújt nekik,amit nem szivesen húznék ki a làbuk alól.
Az biztos, hogy a nagyobbak, vissza tudnak jàrni vonattal ( Brugge-Blankenberge 11 perc + a vonatàllomàsig és onnan a suliig, kb 40perc összesen), a kicsiken gondolkodunk, de velûk, lehet, hogy vàltunk, pedig Hubàt szerettem volna ettôl megóvni !
Az igazgatósàg értelmezve azt , hogy ha kocsival jàrnàk be ,az napi 80 km lenne, mert ugye durvàn 20 km oda, 20 km vissza reggel és délutàn mégegyszer, ezért a következôt javasolta.
Zalànt és Glóriàt nem szeretnék elengedni, ôk màr diàk bérlettel be tudnànak jàrni együtt, cserébe felajànlottàk, hogy egész évben àlljàk az iskolai étkeztetésüket.
( itt hiàba nagycsalàd, étkezési kedvezmény nincs, de ezennel az iskola vendégei lennének :))))  )
Kedves gondolat tôlûk, igazàn az, fôleg ha azt is hozzàveszem, hogy a belga is legalàbb annyira anyagias, mint a skót !
Örömmel fogadtuk az ajànlatot, ôk nem is tudjàk, hogy enélkül is igy lett volna, de a gyerekek nagyon boldogok, nem a koszt miatt,hanem mert pozitiv megkülönböztetésben részesülnek !
A kicsiknek ajànlottak egy ovi-sulit és azt igérték, hogy felveszik az ottani igazgatóval a kapcsolatot és szeretettel ajànljàk Diàt és Hubàt !
Ez is nagyon kedves , jól esik az embernek, hogy tesznek valamit a gyerekekért .
Persze tudom, itt is fejkvóta van ,de azt is tudom, hogy Zalàn is és Glória is az iskola legjobb tanulói kôzött vannak, ezért is van , hogy tartani szeretnék ôket !
 Épp ma hozott haza Zalàn egy kiértékelést,ami nem a tanulmànyi, hanem a közösségi életüket elemezte és hàt minden ponton a legjobb minösitést kapta ( kreatív,  aktív, csapatszellemû, nagyon önàlló is tud lenni, jo tanuló, jó sportoló, ötletgazda,stb....)
Glória pedig az iskolai tehetségkutató versenyen a 2. helyezést érte el ,2 kis baràtnôjével együtt. Egy szindarabot irt ,inkàbb komédiàt, amit elô is adtak .A sok produkció közül ( artista, tornàsz, bûvész, tàncos, énekes, stb...) az ö darabjànak itélték az ezüst érmet ! :)

2 megjegyzés:

  1. Szu/! Hajrá törpök! Hajrá lakásfelújítók, költözök népe!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom: hajrá! És büszke vagyok a csipet csapatra! :)

    VálaszTörlés