2016. március 21., hétfő

Gusztàv elhiresült leszereplése

Nos tul vagyunk azon a ponton is ,amikor egyàltalàn nem voltunk bûszkék legnagyobb fiúnkra.

A végzôsôk , minden évben tartanak egy nagy bulit az ugynevezett "Honderd Dagen" , azaz szàz nappal a vége elôtt....cimû eseményt.
100 nappal a középiskola befejezése elôtt a diàkok megszàlljàk a vàrost és annak vendéglàtóipari egységeit és magyarul mondva , elôre isznak a medve bôrére, kôzben esetleg kûlônbôzô jàtékkal szórakoztatjàk magukat és a vàros lakóit.
Pàr hete Gusztàv is elment az osztàlytàrsaival, nem sok pénzzel a zsebében . Késô délutàn indultak és mivel màsnap iskola volt, igy reméltûk, hogy ésszerû idôben elôkerül.

Laci délutànos mûszakbol jött haza késô eset, màr lefekvéshez készûlt, le is oltottuk a villanyt, amikor is csörög a telefon, Gusztàv telefonja .
A vonal végén egy ismeretlen férfi hang, aki azt kérdezte hogy mi vagyunk e Gusztàv szülei ???

.....vérnyomàs emelkedik.....

Igen.
Mert ôk a rendôrség !
.... vérnyomàs a plafonon......
Mi történt ???????

Nyugodjunk meg, Gusztàvot "megtalàltàk" Brugge egyik terén egy padon fekve , néhàny osztàlytàrs kiséretében. De nem tud mozogni sem, viszont nagyon hideg van a padon, érte kellen menni, mert fagy és egyéb veszélynek van kitéve.

Laci azonnal indult . A rendôrôk ott vàrtak és vigyàztak Gusztàvra, aki a sajàt bevallàsa szerint és a pénzûgyi lehetôségek szerint nem ivott tul sokat, de teljesen leteritette.....

A rendôrôk megértôen vigyorogtak , kicsit lekorholtàk a gyereket, hogy màskor ilyet ne csinàljon, Laci összecsomagolta Gusztit és hazahozta. Màsnap reggel a tesók, amikor meghallottàk, hogy mi történt , teljesen kiakadtak, bàtyjuk imàzsa a béka feneke alà süllyedt. úgy néztek rà,mint a véresrongyra .Jol kibeszélték, hogy milyen lökött lúzer  és felelôtlen és hogy ôk nem fognak ilyet csinàlni ......... :)

Legalàbb ennyi haszna van a dolognak ,no és annyi, hogy erre a tanévre be lett rekesztve minden ehhez hasonló megmozdulàs.

Zàrójelben jegyzem meg , hogy vàltig àllitja, hogy nem ivott sokat...nem tudom...de bent jàrtak egy hirhedt bàrban is ,ahol màr volt példa arra, hogy "megszórtàk" a vendég italàt valami nem kivànatos szerrel ....

Ez nem menti fel  Gusztit, ezerszer megbeszéltük, hogy  a nyilvànos helyek a legveszélyesebbek ilyen szempontból, fôleg itt ,Belgiumban  ( no és Hollandiàban )
Az biztos, hogy önszàntàbol nem drogozna, nem fûvezne, làtja annak "jótékony" hatàsait màsokon .
Persze az is lehet, hogy összevissza öntötte le magàba az alkoholt és nem birta .

Túl vagyunk rajta, persze az utóhatàsai ( nincs kompromisszum) tart még, de azt nem kivànom senkinek azt a pàr pillanatot ,amig a rendôr kibôkte , hogy mi a helyzet.......az ember fejében leperegnek a  rémképek........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése