2016. március 7., hétfő

magyarnap az oviban

Juf Esther egyik reggel odajött hozzànk és megkérdezte, hogy van e kedvünk egyik nap belàtogatni az oviba a gyerekekhez és mesélnénk e egy kicsit Magyarorszàgról, a szokàsainkról, az ételeinkrôl, a zenénkrôl ,stb ???
Persze, nagyon megtisztelônek tartottuk a felkérést és mivel Hubànak amúgy is mostansàg volt (akkor még lesz) a születésnapja, azt talàltam ki, hogy màrcius 2-àn mennénk be és vinnénk is egy szép , magyar, dobostortàt, amivel Huba meg is tudja kínàlni a kis csoporttàrsait ,ezzel két legyet is ütünk egy csapàsra.

Juf Esther nagyon elégedett volt az ötelttel , így Magdival elôzô nap vagy 4 óràn keresztül sütöttük a nem kicsi tortàt,ami egyébként nagyon szépre és finomra sikeredett . :)

Eljött a nagy nap, az ovodàsok nagyon aranyosan vàrtak minket és igazàn sok kérdéssel készültek . Pl milyen ruhàban jàrnak a magyarok , milyen a bôrünk szine, van e dzsungel Magyarorszàgon ,stb... ? :))))
Vittünk magunkkal szép, nagy képeskönyveket ,videofilmet, rubikkockàtés még  Glória is àtjött az osztàlyàból, hozta a furulyàjàt és eljàtszotta a gyerekenek az elmaradhatatlan " Tavaszi szél vizet àraszt" c dalocskàt . :)
Mutattunk videot is Budapestrôl, Balatonról és persze àtfogóan az egész orszàgról . Huba kôzben ott ült mellettünk a születeésnaposok trónjàn ,elég büszke volt magàra.
A torta mind elfogyott és nagyon köszönték a velük töltött szûk óràt .
Hazafelé arról beszélgettünk Lacival, hogy ki tudja, vajon egy pàr kisgyerekben kellemes emlékeket hagyott a mai nap és talàn pàr év, évtized múlva kivàncsian làtogatnak el Magyarorszàgra ......

( mellékesen jegyezem meg, hogy a hàziorvosunk idén ôsszel el is utazott egy pàr napos vàrosnézô útra, mert  felkeltette "valami" az érdeklôdését :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése