2009. augusztus 3., hétfő

Integraal

Hát ezt is megéltük hála Istennek, meg volt Dia első születésnapja !
Aznap reggel éreztem először mióta itt vagyunk, hogy meleg van, de mondtam is, biztos nem tart nagyon sokáig,mert nagyon párás volt a levegő.
Délután Andival együtt nekivágtunk Lissewegenek ,az egy közeli kis település, városka, hogy megnézzük a híres tempolomát,aminek egyszer régen vmi miatt leégett a tornya és azóta ,mivel nem építették vissza, ez lett a település jelképe.
KIcsit Tahitótfalura emlékeztet, nem olyan tipikus belga ,minta a többi,. A templom meglepően nagy volt,amiben éppen egy koncertre készült talán 11 fiatal. eszembe is jutott,amikor még a "Santus Kaktusz" rendszeres hallgatói voltunk, jó volt erre emlékezni, szóval hasonló volt ez is, bár csak a próbáját láttuk.
Mikor bementünk a templomba,már esett az eső , mire kijöttünk el is állt, de elég hűvős lett, úgyhogy Andi elő is kapta a ridiküljében lapuló rutinkabátját ! :)
Glória nagyon fázott, de szerncsére eszembe jutott, hogy amikor beérkeztünk a főutcába ott lálttam vmi ruhaboltot, így visszamentünk és nagyon angebotosan vettünk neki egy 138. rózsaszín pulcsit!
De nagyon örült neki és a fázás is le volt tudva . :)

Hazatekertünk és megünnepeltük Diát , volt belga kávés torta, szerintem nagyon rossz volt,de a fényképeken jól mutat, volt gyertya, csokivirág ( az ízlett neki! ) na és persze ajándék !
Hogy mit lehet venni ötödjére egy 1 éves gyereknek ?
Elmondom, mindig bejött !:
egymásba rakható színes, kicsi poharak,olyan amelyiknek mindegyik darabja egy kicsit nagyobb a másiknál. Napi tuti fél óra nyugalom, gyerek elvan vele,mint a befőtt.
Ja és persze a vizikacsa,amit ha feltapasztasz a csempére és a fejébe vizet öntesz,akkor a száján kijön és a hasában levő fogaskereket meghajtja! Az a tesókat is lefoglalja napi fél órára ! Na és persze a szükséges kisrucik, body-k és tsi.

A hétvégi ünneplős hangulat után, azonban ma reggel Brugge belvárosában megkezdődött a gyerekeknek a nyári integrall suli, ahova 2 héten át minden nap járni fognak nyelvet tanulni.
Ez kifejezetten külföldi gyerekeknek van kitalálva, hogy segítsék az iskolai beilleszkedést, nyelvtanulást. Apácák tanítanak, nagyon kedvesek és elhívatottak, a gyerekek a kezdeti izgalom ellenére nagyon jól érezték magukat és végre nekünk is volt egy nyugisabb délelöttünk.
Addig mi a várost jártuk körbe,ami egyébként tényleg olyan,mint egy meseváros !
Igazság szerint sokat várok ettől a programtól,mert remélem, hogy a kezdeti áttörést meghozza ami a gyerekek és a nyelv relációját illeti. :)
Hát jövő pénteken erről már többet fogok tudni, addig elvileg 8 témakört megismernek.

3 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Szerintem a skacok elég hamar fogják ugatni a balga hollandust...
    :)

    VálaszTörlés
  2. ha van időtök, akkor menjetek el egyszer az I. világháborúban teljesen lerombolt Ieperbe [iper], amely szerintem csodaszép, és a környezete is az, valamint 81 km-re van csak.

    VálaszTörlés
  3. Felkeltetted az érdeklődésünket, úgyhogy megyünk !

    VálaszTörlés