2009. augusztus 27., csütörtök

Nyelviskola

Tegnap az előző nap egyeztetése után vissza kellett mennünk a munkaügyi központba, hogy regisztráljanak és egy IQ tesztet kitöltessenek velünk,mert ez alapján fognak besorolni a megfelelő csoportba.
Reméltem, hogy kindertojás játékot nem kell összerakni,mert az nem nekem való:)
Hát hasonló, értelmes feladatok voltak , de hamar túljutottunk az agilis néni felmérérsén és csodák csodája , mehetünk az extra intenzív tanfolyamra ! Vicces ,mert mellettünk ült két csokibaba néni és nekik ez a teszt úgy tűnt elég nagy megpróbáltatást jelentett.
Szóval ha az extra csoportot választanánk, akkor szinte minden hétköznap 4 órában kellene járni és október végére elvileg már túljutnánk az alapfokon beszéljünk szinten.
Megköszöntük a lehetőséget, de mivel tudom előre, hogy főleg Dia miatt ez a kötöttség nehezen teljesíthető,mert hát a 120 órának legalább a 80 százalékán jelen is kell lenni,így ezt nem mertem bevállalni.
Gondolom annak nincs sok értelme, ha pl egy nátha miatt mondjuk 3 napig nem tudnék elmenni, hogy utána a lemaradást magam elött tologassam.
Így inkább az intenzív heti 2-szer 4 órásat választottuk, ami ráadásul este van és én amúgyis este szerettem tanulni. ;)
Így amíg a srácok napközben suliba lesznek legalább lesz időm (talán) gyakorolgatni is !
Azt ígérték, hogy decemberre így is jó alapokkal fogunk már bírni és tavaszra menni fog ,mint a karikacsapás!
Lehetett volna még valamit aláírni : ez egy integrációs program 2 hónapos, de egész napos,ami azt jelenti, hogy reggel 8.30-16 óráig tartott volna + utazás oda-vissza...Szóval itt Belgiumról, "történelméről" szokásairól okítják az idegeneket és ha az ember a végén sikeres vizsgát tesz, akkor minden ezzel kapcsolatos tanfolyam , tehát a nyelvtanfolyam is teljesen ingyenes lenne!
Érdekes és érekelne is, de jól átrágva arra jutottam, hogy Diát 2 hónapig szinte egész napra nem bíznám senkire !!!!
Úgyhogy nem fogok elbalgulni ! :)
Tehát akkor október 5-től indul a suli......

4 megjegyzés:

  1. Hát a csokibaba néniknek azért okozott gondot, mert ők a kindertojással megették a játékot is.
    :)

    VálaszTörlés
  2. ha megfizetnétek, kimennék két hónapra. :D háháhá.

    VálaszTörlés
  3. Koszt,kvártély ! Ok? :D
    dorottyazb

    VálaszTörlés