2009. augusztus 11., kedd

szaladnak a napok

Andiék szerda éjjel érkeztek,már eltelt jó néhány nap és közben tényleg rengeteg minden történt!
Voltunk pl péntek éjjel Bruggeban egy éjszakai koncerten,ami a nyári fesztivál zárónapja volt.
Egy csomó ember a középkori városkában és mindenki őrjöngött a gépzenére ! Furcsa volt, de a zene annyira hiányzik, hogy egy kicsit már ez is jól esett!
A gyerekek mindenesetre egy kissé megrökönyödtek és elég gyorsan haza akartak menni, talán a tudatalattiuk jelezte, hogy nem jó, ha látják Anyát bulizni ! :) Így hát moderált maradt az esti program , de így is elég későn értünk haza!
Szombaton Knokkeba mentünk,ami ide kb 10 km,amúgy majdnem ott béreltünk lakást!
Fura,mert ott már inkább franciául beszélnek, abszolult nem flamandos környék, sok a francia behatás,így inkább a riviérára emlékeztet. Andi barátnőm szerint,aki már több,mint 10 éve él itt,ott laknak az igazán gazdag balgák is és idejönnek a gazdagabb turisták is !
Mindenesetre a srtandját is kipróbáltuk, ami néhány dologban eltér a "mienktől" pl, hogy nem olyan széles a parti homoksáv,mint Zeebruggeban, bár nálunk extrémen az és, hogy elég hamar mélyűl a tenger.A gyerekek az egymás beásását élvezték a legjobban, én kevésbé, mert még mindig porszívózgatom a fogalmams incs honnan, de belőlük hulló homokot ! :)

Vasárnap egy frankó , de nem túl komoly villamosbaleset zajlott le az ablakunk alatt , amiről képek is készültek, igyekszem felraknia picasara. Este pedig szintén az ablakunk alatt a hazatartó szörfösök chip 'n deal bemutatót tartottak a parkolóban, amit Sógornőmmel gratisnak tekintettünk és természetesen néhány képet erről is készítettünk ! :)
(jó hely ez a balgium! )
Ma napközben elmentünk a Sea life centerbe,ami tőlünk 2,5 km -re van, ez a futóköröm fordulópontja és ahonnan a fókák ugatását szoktuk esténként hallani.
Kívülről ez az egész létesítmény nem tűnik akkorának,mint amit belűl ki tudtak alakítani, hsonló az otthoni Tropicáriumhoz, de talán eg ykicsit interaktívabb és mivel a tengerparton vagyunk, ezért agyban is közelebb hozza a természet kincseit. Dia az óriásteknőstől beindult,nagyon szívesen megfogta volna, akárhányszor meglátta,nagyokat kiabált neki,hogy vegye észre ,Attila a sógorom a langusztával rázott kezet,engem meg a hideg-ki , még a gondolatától is ! Óriási nagyok voltak egy nem túl mély , nyitott medencében,ahol kedvükre csápolhattak !
Nagy sikert aratott a polipos és a murénás medence , de a fókashowra azt mondták,hogy unalmas volt.
Én azt már nem láttam,mert délutánra volt időpontom az Andi fogorvosához konzultációra, ahol kaptam egy árajánlatot egy fogidegkezelésre és egy fogfelépítésre,ami kb 400 euró lenne. :(
Úgyhogy vmikor go home, csakmég azt nem tudom, hogy hogyan oldjam meg a gyerekek itteni felügyeletét esetleges távollétemben?!
ötlet ???

1 megjegyzés:

  1. Pálinkás kenyér vagy a hibernálás.
    Címre utalva, melyik napot keresztelték át Carl Lewis-ra?
    : )

    VálaszTörlés