2009. december 27., vasárnap

Karácsony

Megpróbálom összefoglalni idei karácsonyunkat, amit életemben először "idegenben" töltöttünk.
Először is, Faterkám 20-a este kis kaland után szerencsésen megérkezett immár negyedszer hozzánk.Persze volt nagy öröm, egyeztetés,stb , mert 22-re vártuk B.Marit , Laci keresztmamáját,akinek a kijutása az időjárás és a reptéri hírek miatt kétséges volt.
Azért hál ' Istennek némi késéssel ugyan , de sikerült Charleroiban leszállnia a megfelelő gépnek, így még másfél óra autózás után újra célt értünk.:)
Az időjárás is kedves volt velünk,mert megőrizte karácsonyig a havat és hát az a "kép",ami 23-án este a szemünk elé tárult Bruggeban, azt tényleg nehéz lenne leírni.
Brugge egyszerűen gyönyörű volt ,tényleg, mintha valami régi mesekönyv képeslapjait nézegetné az ember, azok a kis, történelmi , polgári házak, az egységes, rendezett utcák, a velencésen kanyargó csatornák, a hattyúk , kis hídak,kandalláberek, apró terek, csokiboltok...szóval azt egyszer legalább, de inkább többször látni kell!!!!
Szóval az ünnepi ráhangolódás után eljött a Szenteste ,ami nekem furcsa volt kicsit,mert hát nem volt itt a Tesóm, nem voltunk tempolmban,stb....de persze az ünnep más vonatkozásban meg nagyon kellemesen sikerült. A gyerekek boldogok voltak a meglepetésektől, mindenki élvezettel leste például, hogy Dia mit is kezd az ajándékokkal és jelentem, felfedezte őket :)
A vacsora is nagyon finom volt és jó sokáig fent voltunk, mert hát ezek a klassz kis éjszakai beszélgetések mindennél többet érnek.
Az ünnep két napján még kisebb nagyobb kirándulásokat tettünk a környéken, beleértve Blankenberget, Knokket, Lissewegget és a környező kis településeket.
Sajnos 26-án megérkezett az első nagyobb eső és a hó már csak "történelem"lett, de azért nem panaszkodhatunk, igazán kitartó volt balga belga viszonylatban !
Képeket felraktam a Picasara, sajnos nem mindegyik élvezhető, azt külön sajnálom, hogy a Diáról készült sapkás videó nagyon homályos,pedig Mari nagyon lelkesen igyekezett becserkészni a jelenetet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése