2009. december 7., hétfő

Mikulás

Hát ezen is túl vagyunk, akarom mondani , megy az idő !
Csütörtök délután a Zilvermeeuw iskola és óvoda,ahova a gyerekek járnak megszervezték a "kollektív" Mikulás ünnepséget.
Nagyon jópofa volt. Egy kisebb sportcsarnokot rendeztek be színpaddal és nézőtérrel, így elég kényelmesen elfért mindenki.
A gyerekek nagy örömére egy kis előzetes bevezető után megérkezett a Mikulás az Ő krampuszaival együtt,akik a színpad szélén helyet is foglaltak, hogy végig nézzék a gyerekek műsorát.
Itt is szokás, hogy a gyerekek vendégül látják kedvenc Látogatójukat egy kis műsorral.
Hát itt a csoportok és osztályok általában táncolnak és tényleg nagyon aranyosak!!!
Glóriáék valami '60 as évek beli helyi táncmulattságot elevenítettek fel,megfelelő jelmezbe öltözve: volt ridikül, nyaklánc, kendő meg ami kell .:)
Zalánék pedig egy cirkusz életét táncolták el , ezt nehéz elmagyarázni, de a lényeg, hogy nagyon ügyesek és vidámak voltak!!!
A 3. osztályosok és a feljebbi évfolyamok az iskloa épületén belül köszönthették a Mikulást.
az előadás után átsiettünk a zuhogó esőbe az iskola ebédlőjébe, ahol kávé és sütijegyre lehetett egy kicsit "felfrissülni", amíg a gyerekek fényképezkedhettek a "távoli vendégekkel". Itt jegyezném meg, hogy a Mikulás és a krampuszok ruhája, olyan minőségű volt,amit nálunk max. a Nemzeti Színházban láthattok. Megadták a módját !

...és hát az "igazi"ajándékvárás is sikeresen végződött , mindenki nagy örörmére 6-án reggel tele volt az ablak mindenféle színes és édes apróságokkal,amit Dia különös örömködéssel fogadott! :)

1 megjegyzés: