2011. május 16., hétfő

nem zörög a haraszt...

Akár 15 évet is kaphat az IMF-elnök

Írta: hirado.hu | Forrás: MTV - Ma Reggel | 2011. május 16. hétfő 08:20 |
| A+ A- | Megosztás:

Bár zseniális közgazdasági megoldásokat vezetett be, most mégis nagy bajban van az IMF vezére. Akár 15 év börtönre is ítélhetik.

Akár 15 év börtönre is ítélheti a bíróság Dominique Strauss-Kahnt, az IMF elnökét. Egy szobalány szerint a meztelen Strauss-Kahn előbb letámadta, majd orális szexre kényszerítette. A nőnek végül sikerült elmenekülnie. A rendőrséget kollégái értesítették.

Mire a hatóságok kiérkeztek, az IMF-elnök már nem tartózkodott a szállodában. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az MTV Ma Reggel című műsorában elmondta: az mindenképp Strauss-Kahn ellen szól, hogy a helyszínelés adatai szerint sietve távozott, mert több személyes tárgyát, például mobiltelefonját is a szállodai szobában hagyta.

Dominique Strauss-Kahn

Tovább nehezíti az elnök helyzetét, hogy a rendőrségnek tíz perccel a felszállás előtt kellett leszállítania Strauss-Kahnt egy párizsi járatról, tehát már a repülőn ült, hogy elhagyja az országot – tette hozzá Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, Dominique Strauss-Kahnnak vitathatatlan érdeme, hogy a gazdasági válság kellős közepén újjászervezte az IMF-et, és számos zseniális közgazdasági megoldást is bevezetett.

Nógrádi György szerint az viszont elgondolkodtató, hogy miközben Strauss-Kahn a morálról beszél, bárhová utazik a világban szeretőt tart, illetve az adófizetők pénzén 3000 dolláros lakosztályokat vesz ki.

A francia sajtóban már megjelentek a találgatások, hogy esetleg szándékos provokációról van szó, mert Strauss-Kahnt a szocialisták jelöltjeként komoly esélyesnek tartották a 2012-es francia elnökválasztáson Nicolas Sarkozy-vel szemben.

Ezzel kapcsolatban Nógrádi György a Ma Reggelben megjegyezte: egy ilyen dúsgazdag ember, mint Strauss-Kahn, miért erőszakoskodna egy szobalánnyal, „miért nem hozat magának valakit”.

Ha bebizonyítják, hogy bűnös, 2,5-től 15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak rá – mondta a biztonságpolitikai szakértő. Nógrádi György hozzátette: egy ilyen horderejű ügy mindenképp véget tud vetni az IMF-elnök nagypolitikai karrierjének.

A szakértő szerint a botrány azt is jelenti, hogy Sarkozy elnök nyugodtan aludhat, mert úgy tűnik, a francia szocialisták így nem tudnak olyan jelöltet állítani, aki fel tudná venni a versenyt a jelenlegi elnökkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése