2011. május 3., kedd

rendőri szemle

Huba hivatalos itt tartózkodását már jó pár hete elkezdtük intézni, de hát ezek a malmok elég lassan és viccesen őrölnek.
Természetesen elhoztuk a hivatalos 3 nyelvű anyakönyvi kivonatát,amivel a helyi önkormányzatnál jelentkeztünk.
Épp sikerült kifogni a legunszimpatikusabb ügyintézőt (2 éve is az Ő ablakához kerültünk ) ,aki szó szerint visszadobta az okiratot, mondván , hogy hivatalosíttatnunk kell a matricás, hivatalos kivonatot és nem elég a 3 nyelvű példány ( magyar-angol-francia ), hivatalos helyi fordítóval fordíttassuk le hollandra.
Felhívtuk a követséget, ahol mondták, hogy jó, rendben , kedd vagy csütörtöki napon menjünk fel személyesen 9-12 között,hogy átadjuk a papírt és Ők továbbítják Pestre ,ahol majd rányomják az aposztillt és majd 2-3 hét múlva értesítenek, hogy ha elkészült.
Az ő közbenjárásuk 60 euróba fog kerülni. ( ez a hivatalos Lehúzlak Rt )

Találékony a magyar, felhívtam a Magyar Külügyminisztériumot , gyorsan vázoltam a helyzetet.
Mondták, hogy semmi gond , valaki vigye be valamelyik délelőtt hozzájuk , be kell fizetni 5000 Ft-ot és másnapra !!! kész van.
Telefon Nagypapának, anyakönyvi kivonat postán hazamegy, a héten el lehet intézni és pár nap alatt újra itt van a már 2 matricás , pecsétes hivatalosnál is hivatalosabb , továbbra is csak 3 nyelvű igazolás.
A fordításra azt mondták, hogy a francia is hivatalos nyelv, elvileg azt el kell fogadniuk a balgáknak.

Újabb próbálkozás az önkormányzatnál, teljes létszámmal felvonultunk és a következővel fogadtak :"... hol van a holland fordítás ?"
Elregéltük, hogy hát ez 3 nyelvű és franciául is ott van (nak a számok, amik a születési idejét jelölik és a Budapest is felismerhető hollandul is ) szóval ezen már nem múlhat.
Ügyintéző gyors kollegális segítséget kért, aki rábólintott ,hogy igen, ez így jó ,de akkor hol van az útlevele ?????
Ezt a múltkor még nem kérték ,de sebaj, haza az útlevélért és újabb sorszámhúzás.
Végre ,nem "kedvenc" ügyintézőnkkel kellett szembenéznünk !
Hölgy átvette , lepecsételte ,igazolást is adott és közölte, hogy valamikor kijön hozzánk egy rendőr ellenőrzés céljából, hogy Huba gyerek tényleg a miénk és velünk lakik e ?!

3 nap múlva ebéd utáni órákban csöngött a kaputelefon és egy talpig egyenruhás , fegyveres rendőr jelentkezett be, aki pár pillanat múlva már ott állt a nappalinkban a kiságy mellett és szemrevételezte kisfiúnkat ,majd leült és igazolta a papírigénylésünk létjogosultságát ! :)
Végezetül hozzátette, hogy 4-5 hét múlva kiértesítenek, hogy a leghivatalosabb igazolást átvehetjük a hivatalban. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése