2011. május 12., csütörtök

Sajnos....

GIRO D'ITALIA

A 26 éves belga kerékpáros nem sokkal a befutó előtt szenvedett súlyos fejsérülést egy bukás következtében

Tragédia a 3. szakaszon: elhunyt Wouter Weylandt

Tragédiával ért véget a 2011-es Giro d'Italia 3. szakasza: Wouter Weylandt a befutó előtt nem sokkal egy bukás következtében súlyos fejsérülést szenvedett. Az orvosok hiába küzdöttek sokáig az életéért, nem tudták már megmenteni.

Wouter Weylandt április 6-án is bukott egy versenyen, de azt még olcsón megúszta... (Fotók: Action Images, archív)

Wouter Weylandt 26 évet élt

A 26 éves belga kerékpáros egyelőre ismeretlen körülmények között, a Passo del Boccóról lefelé vezető szakaszon szenvedett balesetet, amely után a televíziós felvételek szerint eszméletlenül feküdt a földön, orrából ömlött a vér. Az orvosok egyből megkezdték az újraélesztését, amely azonban sikertelennek bizonyult. Az esetről készült videót ide kattintva tekinthetik meg. Csak erős idegzetűeknek!

Adrenalin és atropin injekciót adtak a szívébe, hogy újraindítsák a keringést. A helikopter több száz méterre a helyszíntől tudott csak leszállni, de a korábbi hírekkel ellentétben nem sikerült felhelyezni rá a Leopard Trek versenyzőjét.

A vezető olasz hírportálok 17.30 körül már tényként közölték a hírt: Wouter Weylandt elhunyt.

„Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az azonnali beavatkozás ellenére sem tudtunk semmilyen módon segíteni rajta. – nyilatkozta a RAI Sportnak Giovanni Tredici, a Giro vezető orvosa. – Már a megérkezésünkkor eszméletlen volt, 40 percig próbálkoztunk, de nem tudtuk megmenteni.”

Weylandt a Giro történetének negyedik halálos áldozata. Az első tragédia még 1952-ben történt, akkor az olasz Orfeo Ponsin hunyt el, 1976-ban a spanyol Juan Manuel Santisteban, míg 1986-ban a szintén olasz Emilio Ravasio halt meg a verseny alatt.

A szakaszt egyébként a spanyol Ángel Vicioso nyerte meg David Millar előtt, utóbbi összetettben átvette a vezetést. Az eredményhirdetés a tragikus bukás miatt ezúttal elmaradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése