2013. május 10., péntek

Guszti dolgozik :)

Ma volt Guszti elsô munkanapja , ugyanis behivtàk diàkmunkàra a Sealife Centerbe.
Akart egy kis pénzt keresni és mivel àprilisban betôltôtte a 16. életévét, igy szorgalmaztuk, hogy jelentkezzen  diàkmunkàra.
Az egyik hely az egy indiai étterem volt ahova jelentkezett, onnan is kapott igéretet, hogy behivjàk , de végûl az a vonal mûkôdôtt gyorsabban ,amibe a szomszédasszony egy kicsit besegitett.
Reggelente gyakran elvisszûk a munkahelyére , ô is a Sealife Centerben dolgozik és onnan jôtt az ôtlet, hogy megkérdezzûk a diàkmunkalehetôségekrôl.
Be kellett menni Bruggebe az egyik munkakôzvetitôhôz bejelentkezni, akik hivatalosan kikôzvetitik a jelentkezôket . Na itt jott be a szomszéd segitsége, hogy a Sealife névszerint Gusztit kôlcsônôzte ki a jelentkezôk kôzûl.
Izgult, de nagyon vàrta !
Tôbb munkakôr is van, amit kiprobàlhat.
Ma a kûlsô bûfében kellett hot-dogot és ûditôket àrulnia a làtogatóknak ,akik jôttek tômegével.
Guszti azt mondta, hogy nagyon gyorsba mutattàk meg neki a teendôket és utàna egybôl be a mélyvizbe
De sikerûlt vennie az akadàlyt és a személyzet is nagyon kedves volt vele.
Szombaton is és vasàrnap is kell mennie és abban reménykedik, hogy minden hétvégére vissza fogjàk hivni !
.

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Büszke lehetsz a "nagy fiadra"!!!! Látod, van aki 20 éves kora után sem igyekszik munkát találni (bocs Sylvi), Guszti pedig ilyen fiatalon komoly kereső lesz!!!!
    Gergőm is ekkor kezdte a szombati munkáit, nagy segítség volt a "zsebpénz"!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen Zsuzsi, ez nagyon jo dolog, talàn ràjôn magàtól is , hogy érdemes jol tanulni, bàr most még élvzi a munkàt ! Ugy tûnik meg vannak vele elégedve, a kasszàt is ràbiztàk, ami azért nem kis dolog szerintem !A zsebpénzbôl meg gazdàlkodhat és feltankolhat magànak a màrkàs, de jellegtelen cuccokból ! :)

    VálaszTörlés
  3. Nem baj ha még a márkásra hajt! Ez épp jó iskola lesz, hogy a pénzéből 1 db márkást, vagy esetleg több anonim, de jó minőségűt tud venni. Saját magának kell megtapasztalnia, amit a szülők mondanak, az tudod, úgy sem igaz.
    Most tudja meg, az a sok munka mire elég!
    Ügyes lesz!!!!

    VálaszTörlés