2015. április 24., péntek

dokinàl

Jó régen nem írtam megint, pedig nagyon sok minden tôrtént.
Kb 2 hete, amikor Oszinak volt  a nagy rohama, utàna egy elég hullàmzó és rossz széria kezdôdött.
A nagyroham nem tért vissza, de helyette jôtt màsik, màsféle , idegesítô "rosszullét".
Volt fejbillenôs roham, volt bambulós , volt bàbukarú, erôtlenkedôs, egyszóval ,ha valaki ràkeres az epilepszia tûneteire, akkor ott a felsoroltak nagy részével talàlkoztunk 1 hét alatt. :(((
Persze, hogy a pànik utàn elfogott a tenni akaràs, beszéltûnk az ügybe bevont dokikkal és azóta voltunk is nàluk.
Csakhogy kôzben valami tôrtént és az egyik csûtôrtôki délutàn óta hàla Istennek !!! teljesen tûnetmentessé vàlt. Ez nem azt jelenti, hogy vége és meggyogyult, de most megint minden olyan , mint régen !
Ennek ellenére a doki azt mondta, hogy cseréljûk le a gyogyszert, ami nagyon alapos odafigyelést és pontos adagolàst kivàn, mert amig az egyik gyogyszert le kell épiteni azzal pàrhuzamosan a màsik, uj gyogyszert fel kell fokozni, mig végûl az elsô teljesen kiesik, az új pedig eléri a késôbbiekben is szûkséges dózist.

A vérképe szerint nagyon beindultak a gyogyszerbontó enzimek is.

Kôzben elmentûnk a korai fejlesztéssel foglalkozó gyógytornàszhoz, akihez, most hetente kétszer jàrhatunk prevenció céljàból, mert hogy a mozgàsa teljesen rendben van, igaz úgy tûnik balkezes lesz, de ez amugy is elôfordulhatott volna.

Kôzben pedig zàrójelben jegyzem meg, hogy gyônyôrûen bukfencezik egyedül és a trambulint is szuper jól hasznàlja :)))))

Voltunk a helyi Epilepszia Ligàban is, ahol egy hpolgy nagyon kedvesen és részletesen elmondott mindent és sokat beszélgettûnk a lehetséges jövôrôl .
Az ô gyereke is érintett valamennyire a témàban, szoval pontosan tudja, hogy milyen kérdések, kételyek gyôtrik az embert.
Amikor meghallotta, hogy ki a kezelô orvosunk, rôgtôn azt kérdezte, hogy hogyan jutottunk be hozzà, mert ô  tartomàny legjobb orvosa !
Azzal biztatott, hogy higgyûk el, mindent meg fog tenni azért, hogy Oszkàr minél tôkeltesebb àllapotban legyen és lehetôleg idôvel kinôhesse ezt a "rendetlenséget" ! (ez azért biztató )


A dokilàtogatàs azonban nem ért véget a héten, én kaptam egy frankó szemgyulladàst, olyan nagyon "kellemeset", Laci pedig nem bírt felegyenesedni a viràglocsolàsból . Lumbàgó.
Így a héten dolgozni sem ment, az igazat megvallva semmi aktívat sem tudott csinàlni, csak behajlitott hàttal nyôszôrgôtt, szegény.
Izomlazitó tablettàkat szed és vàrja az öngyógyulàst ......




1 megjegyzés: