2015. április 3., péntek

Nagypéntek

Nagypéntek van ! Most egy kicsit újra közelebb jött ez az ünnep , fôleg ,hogy az esendô ember kicsi fiàért is meghalt az Ember Fia !

3 napot otthon töltöttünk a héten, mert hétfôn és kedden a Bethesda kórhàzba voltunk hivatalosak vendégségbe . Kaptunk lehetôséget és idôpontot Oszi kivizsgàlàsàra.
Meg kell , hogy mondjam, hiàba a sok negativ élmény az otthoni egészségûgyi ellàtàsról, ez az osztàly a vilàgon bàrhol megàllnà a helyét.
Olyan szépen és összehangoltan àpoljàk a kis betegeket, ahogy az a nagy kônyvben meg van írva !
Lehet, hogy a pénz itt is kevés, de azt emberséggel pótoljàk és ettôl jó kezekben érzi magàt az ember.
Az orvosi csapat is a földön és köztünk jàr , mondom én, aki egyûtt sôprögettem az osztàlyvezetô professzorral, miutàn kivette a kezembôl a söprût ,amikor Oszi utàn össze akartam takaritani . Végül Ô söpört én meg tartottam a lapàtot :))) Kôzben pedig nem felszines odafigyeléssel nézik àt a kezûk kôzé kerûlt gyerekek eseteit.
Igy tettek velûnk is.
A diagnózis ugyanaz lett, mint Belgiumban, az EEG egyértelmûen regisztràlta az epilepsziàs tûskéket, ràadàsul alvàsban még tôbbet, bàr àllitólag ez igy szokott lenni. Egyelôre egy kiindulàsi helyrôl gerjed és az nagyon jó lenne, ha igy maradna, ezért kell kapnia a gyógyszert, kb ugyanabban az adagban, ahogy azt itt is meghatàroztàk.
Elég sokat beszéltegettûnk a fôorvosnôvel, aki alaposan szemûgyre vette Oszkàrt jàték -és mozgàs kôzben is.
Nagyon tetszett neki , tôbbször megerôsiette Ô is, hogy nagyon okos kiskölyök, làtta, hogy mennyit kombinàl, megold, kivàncsiskodik.
Ez most kûlônösen jól jôn, mert jó a kiindulàsi pozíciónk . Egyszóval az eddigi rohamok nem okoztak kàrosodàst, bàr arra felhivta a figyelmûnket , hogy a jobb oldalàn az izommûkôdés nem teljesen azonos a bal oldalàval, ezért fontos, hogy azt folyamatossan fejlesszûk, mert most még nem okoz problémàt, mert jól kompenzàl, de késôbb azért lehet ebbôl erôsebb differencia .

A tàvoli jövô ?
Most még bejósolhatatlan . 2 éves korig az agy fejlôdésben van, még semmi nem dôlt el. Lehet, hogy kinövi , de az is lehet, hogy nem . De mindent megteszûnk,hogy ne romoljon !

Most újra életkedvmentô az az igazsàg, hogy "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál..." ( Róm. 8,28.)

és màr hogyne lenne így ? Hiszen Nagypénteken "ELVÉGEZTETETT" ! (Jn 19, 30.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése