2011. január 1., szombat

az ünnepekről...

Néhány fotó közzé tétele mellett, azért elmesélem idei karácsonyunk apróbb emlékeit.

A sort az "osztálykarácsonnyal" kezdem.
Sylvivel sikeresen elvégeztük a niveau 1 -et ,azaz az első holland osztályt és nem is akárhogyan. :)
Az utolsó órán közösen is megünnepeltük a közelgő karácsonyt és az eddigi sikeres munkát !
Oy, az egyik csoporttársnőnk , aki Thaiföldről való szervezte a vacsora megrendelését, így egyértelműen thai ételek kerültek az ünnepi asztalra.
Óvatos voltam, de megkóstoltam a tahi csirkét, közismerten nem kedvelem az ínyencségeket, különösen a hal és egyéb vízből származó ételeket, de a csirke tényleg szárnyasnak tűnt. :)
Persze ennek az összejövetelnek nem is ez volt a lényege, hanem az, hogy mindannyian megannyi más- más helyről érkeztünk és a közös pont a tanult holland nyelv lett.
Ezért külön figyelmeztetésben részesült az osztály, hogy fejezzük be az angol és francia nyelven tartott eszmecseréket és álljunk rá a holland társalgásra!
Próbálgatjuk ! :)
Az este jól sikerült, a társalgás is egyre oldottabb hangulatban folyt, hihetetlenül sokat tud tanulni az ember ,azzal is , ha csak hallgatja a hétköznapi csevegéseket és próbál egy-egy mondatban bekapcsolódni.
Tényleg mindenki jól érezte magát és ami külön említésre méltó, hogy Anke ( német oszt.nő ) és Amadu (gambiai srác)kivételével a csoport 100 % -os létszámmal képviseltette magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése