2015. május 19., kedd

az "Öreg Hölgy " àrnyékàban

Màr egy jó ideje terveztem és szerveztem, hogy làtogassuk meg Mikit ,aki ugye ,mint tudjuk Pàrizsban eszi a pàrizsis szendvicsét . :) ( na jó, ez elég gyenge poén volt, bàr igaz :) )
Szombaton végül nagy nehezen sikerûlt elhatàrozni, hogy megyünk, ha màr megcsinàltam tôbb ,mint 30 szendvicset aznapra.....
Elég késôn indultunk,mivel reggel még ment a nyafogàs a lökött gyerekeim részérôl ,hogy "Pàrizsba, ne màààr , az olyan gagyi hely..;" és ehhez hasonló okossàgok, de végül nagy duzzogva, mégis elindultunk GPS nélkül.
Na jó, Pàrizsig eljutni nem nagy kunszt a kitàblàzott autópàlyàn, na , de ott ?!! :)
Amikor  beértünk Pàrizs egyik elôvàrosàba, ami màr szorosan összenôtt a fôvàrossal, hàt fülembe csengett ,a "gagyi hely " jelzôs szerkezet. Getto negyed, szôrnyû képet festett . A fehér emberek szàma tart a zéró felé.Persze most lehet(ne) rasszistànak nevezni, de annak ajànlom, hogy elôbb làtogasson meg egy ehhez hasonló tôbb négyzetkilóméteres környéket ,leginkàbb gyalogosan és utàna vàlaszolja meg azt a kérdést, hogy miért kell ilyen körülmények között élni ma , 2015-ben Európa egyik legszebb fôvàrosàban ,ahol van víz, villany , infrastruktúra ,stb....

Màr tôbbszôr mondtam ,de most hatàrozottan àllítom, hogy a vilàg fôvàrosai között, Budapest, nagyon is élhetô hely ,annak ellenére, hogy nyilvàn lenne ott is javítgatni való.

Szóval , telefonos segitséggel és Miki baràtunk mûholdas helymeghatàrozója , valamint a pàrizsi BKK azaz PKK bérlete révén végül egymàsra talàltunk, merthogy odajôtt az àltalunk bemodott címre és igy màr kôzôsen barangoltunk àt az "igazi" Pàrizs làtnivalói között .
Leszàmitva a tömeget, bàr az Bruggeben is akad, Pàrizs örök ! ....és még a nap is kisütött .

Vigyàzz Miki, egy nap újra visszatérünk ! :)





































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése