2015. május 31., vasárnap

versenysport rajzversenyen

Glóriàék egyik tanàrnôje , Juf Gerda , szervezte meg idén az iskolai rajzversenyt, amelynek témàja az volt, hogy valamelyik sportot kellett àbràzolni, amibôl versenyt is lehet, szoktak szervezni.
Guszti nemrégi élményén, illetve annak alapjàn, hogy hetente tôbbszôr is repkednek a kertünk felett hôlégballonok,  a vàlasztott téma, a  hôlégballonverseny lett .   :)

Na és akkor egy kis balgasàg a tôrténethez.
Glória szólt Juf Gerdànak, hogy mit szeretne rajzolni,  amire tanerô kôzôlte, hogy az nem sport .
:))))) Nagytudàsúak... Annak ellenére, hogy amugy  velûnk nagyon kedves tanàr, de ez a sokadik mellétrafàlàsa volt.
Tavaly sakkozàs alkalmàval ,Gloria egy szorult helyzetbôl tudott egy klasszikus lépést, mire Gerda néni leintette, hogy ilyet nem lehet. Dehogynem ! ( én mondjuk szégyen, de nem tudok sakkozni, soha nem is érdekelt, de a gyerekek egész jol jàtszanak) Glória mondta is a francia nevét a lépéskombinàciónak,( en passant),  sôt Zalàn is megerôsitette, de tanerô hajthatatlan volt a témàban. Becsületére vàljék, hogy màsnap megkôvette a gyerekeket és elismerte, hogy utànajàrt és nekik volt igazuk.

Egy màsik alkalommal , meg igen csúnyàn nem adta meg a jobbkézszabàlyt az iskola elötti utcàban. Vicc az egészben,hogy ô tanitja a kreszt.
Zalàn ràkérdezett a kôvetkezô óràn a jobbkézszabàly fontossàgàra ( rendes gyerek :) ), de megtudhattuk, hogy az nem is olyan fontos , a helyzettôl fûgg ! :)))) Azóta ezt egyébként milliószor tapasztaltam az utakon. Nem is értem, hogy mit csinàlnak a balgàk, ha egyszer elhagyjàk Belgiumot ?????
Gondoltam, ha egyszer gyerekek nélkûl megyek, megcsinàltatom az autót !

Most is hasonlóan alakult a sportkérdés ,mert Gerda néni jött és engedélyt adott Glóriànak a téma àbràzolàsàhoz. :)))  A ballonokon az elképzelt versenyen résztvevô iskolàk nevei vannak .

Egyébként a versenyt Gloria baràtnôje nyerte , egy mongol kislàny, akinek a mûve az egész iskola tetszését elnyerte .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése