2012. október 26., péntek

fókaúsztatás

Kedd reggel , miután a gyerekeket bevittük a suliba, különleges program várta őket !
Az igazgató sorakozót hirdetett és az egész iskola kisétált a tengerpartra, mert nagy nap volt a keddi . :)
Az iskola a Sealife Centertől kb 600 m-re található, naponta hallhatják a nebulók a fókák ugatását, amikor ételt osztanak nekik. Itt beszédesen zeehond-nak, azaz tengeri kutyának hívják a fókát.
Ez az intézmény nem csak bemutatja az embereknek a tengeri élővilágot, hanem a bajba jutott állatokon is segít, azaz kórházként is üzemel.
Nos , aznap 4 felgyógyult fókát engedtek vissza a tengerbe, miután az orvosok, gondozók elég erősnek, gyógyultnak találták a kicsiket .
Ez pedig nagyon érdekes és fontos esemény egy tengerparti város életében !
A gyerekek aggódva , sajnálkozva , de reménykedve vettek búcsút a fókáktól , hiszen örülni kell , hogy végre újra szabadon , a saját természetes közegükben élhetnek.
Eleinte nem akaródzott bemászniuk a vízbe, de amikor a nagyobb hullámok megcsapdosták a hasukat, már az ösztöneik erősebbek lettek a kényelmüknél.
Még egy kis izgalom nem maradhatott el a "happy end " elött, ugyanis a part közelében felbukkant egy nagyobb halász hajó és a parton állók attól tartottak , hogy véletlenül bele fognak úszni a hatalmas hálók egyikébe. De végülis úgy tűnik, hogy ezt megúszták . :)
( a kép csak illusztráció )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése