2012. október 19., péntek

R.I.P.

2012. október 12-én, sajnos "elveszítettük" Csehóné Julika nénit ! :( Már írtam Róla régebben, Ő volt az a nagyon kedves és elhivatott , igazi pedagógus tanárnő, aki segített Gusztinak felkészülni a magyar  és történelem vizsgáira.
Minden héten , volt,  hogy többször is , rendszeresem "találkoztak" skype -on és megbeszélték, megtanulták a tananyagot, sőt annál sokkal többet is!
Julika néni , Cs. Laci édesanyja és Szilvi anyósa volt, így igazából úgy viszonyoltunk egymáshoz, mint közelebbi rokonok..Élete utolsó éveiben különösen közel kerültünk egymáshoz, sokszor beszélgettünk "csak amúgy is ", jó volt hallgatni , megrágni gondolatait ,egy igazán nagytudású, bölcs néni volt, aki nagyon szerette a gyerekeket ,aki drukkolt az ifjúságnak és remélte a szebb jövőt .
Betegségét, ami megrázóan gyors lefolyású volt, nagyon nagy önfegyelemmel , alázattal és tiszta tudattal fogadta és élte meg.
Ami még különösebbé tette Őt, hogy már több évtizede egy arc- és szemideggyulladás következtében, szinte teljesen elveszítette a látását és így idős fejjel ,majdnem vakon tanulta meg a számítógép használatát, hogy ne essen ki a világ keringéséből. Szerencsére sikerült egy beszélő számítógépet kapnia, aminek segítségével tudta elvállani Guszti felkészítését is.

Ez az utolsó 3 kép a halála elötti napokban készült egy nagyon megható esemény kapcsán.
Sajnos már ünnepélyes keretek között nem, de még személyesen vehette át a Szegedi Egyetem által kibocsájtott arany fokozatú díszdiplomáját, ami tanárrá avatásának 50. évfordulójára készült.

" Én  vagyok a feltámadás és az élet ,aki hisz énbennem, ha meghal is él ;és aki él és hisz énbennem , az nem hal meg soha. " (János 11, 25-26.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése