2012. október 18., csütörtök

szóval...

Szóval legalább elkezdem a gondolataimat írásba foglalni.
Sok minden történt, fontos és nem túl fontos, inkább érdekes események.
Lehet, hogy kicsit ugrálni és kapkodni fogok , de elkezdem összeszedni.


Megint kaptunk egy pár színárnyalatott az itteni balgaságokból.

Az egyik pár hete történt, amikor is a fiúk (Artúr és Zalán) edzésre indultak. Mivel esett az eső én pedig valami oknál fogva nem tudtam őket elvinni, gondolták elmennek villamossal , gyakorlatilag háztól házig viszi őket. A villamoskártyájukon volt még szabad jegyük , ezt kb úgy kell elképzelni ,mint a telefonkártyát, minden utazásnál lehúz valamennyit az automata róla és egyszer csak elfogy a felhasználható összeg.
Mi az uszodától 2,5 km re lakunk ,ez kb 1 utazási zónát jelent, de mint kiderült, mivel városhatáron van a megállónk, azaz Zeebruggeből épp átlépünk Blankenbergebe, ezért hiába a rövid távolság, már 2 zónát vesz le a jegykezelő.
Na tehát nem kellett sokat várniuk a megállóban , hamar jött a vilinger , így csak kicsit áztak meg és felszállás után kezelni  akarták a jegyet.
Miután sosem tudtuk pontosan, hogy most ez 1 vagy 2 zónának felel meg és Artúr aznap kigondolta, hogy kideríti a rejtélyt, odment a vezetőhöz és megkérdezte, hogy ha az uszodáig akarnak közlekedni, mennyit kell beütnie?
Na ekkor tudták meg, hogy 2 zónát és hogy miért .
Artúr be is tette a kártyát és 2 -szer 2 zónát akart elszámoltatni, de ekkor az automata jelezte neki, hogy sajnos ennyi keret már nem áll rendelkezésükre.
Közben a villamos már elindult és mivel itt egy hosszabb szakaszon szabad pályán halad,akár  90 km / órával  is száguldhat . :)
Igen ám, csak a villamosvezető ránézett a nála is megjelenő kis monitorra és látta, hogy mit írt ki a fiúknak az undok gép. Ha csak 1 zónás lett volna az utazás, akkor semmi gond nem lett volna, visszafelé megy úgyis én mentem értük.
Miután látta, hogy nem elég a keretük, befékezte a villamost és megkérdezte, hogy akkor most fizetnek vagy leszállnak ?
Zalánék megijedve mondták, hogy náluk nincs  pénz, ők azt  hitték, hogy elég lesz a jegy.
Erre a vezető kinyitotta az ajtót és  a két országút között ,nyílt pályán közlekedő villamosból leszállásra kényszerítette a két 11 és 13 éves gyereket ! Nem a következő megállóban !!!!
Zalán kiakadt, hazarohant, Artúr lesétált a következő megállóig és a következő villamossal jegy nélkül elment.
:(   :)
Megmondom őszintén ,ha akkor ott vagyok vagy kezem ügyébe akadt volna a vezető,biztos, hogy egy kicsit "barátilag " megszorongattam volna a nemtudommijét....
Az odáig rendben van, hogy ne potyázzanak az emberek, bár erről is sokat tudnék mesélni, de hogy 2 kisgyereket, mert még kamasznak sem mondhatóak, akik elötte jóhiszeműen érdeklődtek  , stb kitegyen a nyílt útra,  esőben........ Azért ilyet otthon nem igen tapasztaltam, főleg nem gyerekkel szemben !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése