2012. október 18., csütörtök

postai sztori


Megint balgultunk :)

Nem régiben vásároltunk egy születésnapi képeslapot , olyan kis helyeset, amihez ugyanolyan bélyeget csomagoltak, mint maga a lap volt.
Megírtuk és megkértem Artúrt, hogy szaladjon le a közeli postára és legyen szíves adja be az ablakon a postásnak a levelet, mert akkor biztosabb, hogy hamar elviszik, mint ha csak bedobjuk egy postaládába.

(Mivel ezt a képeslapot Magdni néninek a nagynénémnek küldtük és tudom, hogy olvassa a naplómat , most szeretném megjegyezni, hogy nehogy félreértse egy pillanatig is a helyzetet , ez inkább vicces és tanuságos, sem mint problémás volt )

Artúr lement és a felbélyegzett, felcímzett levelet átadta a hölgynek, aki sietve mondta , hogy "juj, már nem 1 euró a postaköltség, hanem 1,09 euró",(ez szabvány egész Európára )   fizessen Artúr még 9 centet.
Szegény Artúr kicsit zavarban volt, mert azt hitte, hogy minden rendben lesz , csak beadja és kész, nem vitt magával pénzt vagy bankkártyát .
Mondta, hogy akkor hazaszalad és hoz 9 centet.
Hazajött, elmondta,hogy mi a helyzet, mivel általában nem hordok magamnál kp-t, ezért odaadtam neki a kártyámat .
Visszasietett és újra megpróbálkozott a levélfeladással.
...és a történet lényege itt kezdődik.
Postás néni a bank felé már csak úgy adta meg az adatot, mintha nem 1 euró értékű bélyeg, hanem csak 75 centes lenne a botítékon és nem 9 centet, hanem így 34 centet kéne lehívnia. De ezt is valahogy elütötte , mert először 34 et adott meg , de amikor véglegesítette, valószínűleg nem figyelt oda és 64 centet akart elszámoltatni a bankkal. :)
De a megadott adatok alapján a bank visszajelzett, hogy 30 centet adjon vissza kp-ben, mivel adatok  eredetileg 34 centet kell megfizetni. ( 9 centért küldet haza Artúrt !!! )  :))
Artúr elvette az elszámolást igazoló cetlit és látta , hogy rá van nyomtatva, hogy 30 cent visszajárója van. Szólt a postáshölgynek ! :)))
Ő pedig felháborodva kikérte magának, hogy ilyen aprót nem szoktak visszaadni ! :)))))
Artúr mondta, hogy" dehát itt van a papíron ".
Erre sértődötten kitolta a visszajárót ! :)))))
Igen, ez megint csak balgium! Van egy olyan mondásuk is
" Altijd profitieren ! " azaz mindig profitálj ! :)))
A lényeg, hogy a szülinapi köszöntő időben megérkezett és reméljük egy kis apró örömet szerzett.
és mivel még 8 napon belül vagyunk, hát itt is írom :
Isten éltesse Magdi nénit ! :)

2 megjegyzés:

  1. Igen megkaptam és email-ben írtam is róla. Nagyon szép. Köszönöm! Magdi néni

    VálaszTörlés
  2. Ilyen aprót nem szoktak visszaadni....de az egyharmadát azért elkérik egy gyerektől... mintha nem lenne 9 cent "fölösleg" a kasszában :/

    VálaszTörlés