2015. március 9., hétfő

EEG

Pénteken voltunk egy soron kívüli EEG vizsgàlaton Knokkeban .
Doktor néni nagyon kedves és megértô volt, kb olyan 60 év körüli, (nem túl nôies kiadàsú, a hajàt is valószínûleg sajàt maga vàgja, szóval kissé kettôs érzést keltett elsôre) de làtszott rajta, hogy segiteni akar.
Türelmes volt és ôteletes, próbàlt segiteni, hogy minél zôkkenômentesebben  tudjuk ràadni Oszira a jeladó sapkàt .
Volt síràs, sikitàs rendesen, aztàn jôtt a buborékfújó, a strucc bàbu, a fa puzzle és tàrsai a figyelemelterelés fontos kellékei.
Az elsô percben azt mondta a doki néni, hogy bizony epilepsziàra utaló jeleket làt .Nem túl nagyok, nem túl erôsek, de vannak.
A vizsgàlatot kb 9-10 percig tudta rôgziteni,mert aztàn Oszkàrnak màr nagyon elege lett, de szàmàra elég info volt ahhoz, hogy  ki merje jelentenei,hogy  az epilepsziànak egyik fajtàjàval àllunk szemben.
Hogy miért, mikor, honnan és hova ? -azt nem lehet tudni. Kinôheti, stagnàlhat,eltûnhet, erôsödhet , nem tudni...
Jó hir,hogy nem tul erôs,ritkàn van és egyébként szemre semmi baja nincs a gyereknek; Kifejezetten erôsnek, ûgyesnek, érdeklôdônek, okosnak làtja (mert az is) !
Az MRI feltétlenûl szûkséges a hàttér feltàràsàhoz. Kéreztem a tumor lehetôségérôl. Erre azt vàlaszolta, hogy csak az MRI utàn lehet nyilatkozni, de az Ô tapasztalai szerint nàlunk nem az lesz az okozó ! (Ettôl azért nagyon megkônnyebbûltem, még akkor is, ha kihangsúlyozta, hogy csak az MRI tûkrében lehet biztosabbat mondani)
Gyogyszert irt fel Oszinak a néni,amit speciàlis adagolàsban kell(ene) adni . Ezutàn  még majdnem 1 óràt beszélgettûnk ,magyaràzott, tényleg igyekezett valami vàlaszt adni,bàr a legtôbb esetben mégis azt mondta, hogy "ezt nem lehet tudni" .
Ettôl viszont én azt gondoltam, hogy biztosan nem kezdem meg a gyogyszerezést, kivàrjuk az MRI t és a gyerekneurologus specialista véleményét is ! Mert azért ez egy nagy és súlyos lépés.
Természetesen màr felvettûk az otthoni orvosainkkal is a kapcsolatot, mindenki izgatottan vàrja a vizsgàlati eredményeket !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése