2015. március 3., kedd

Oszi esete

Màr sokan kérdeztétek, hogy mi van Oszkàrral és a kézràngàsàval, a vizsgàlatokkal, stb...
Nos,kifejezett kézréngàsa nem volt azóta, de egy szintén furcsa eset igen.
Miutàn visszajôttûnk otthonról az egyik alkalommal, amikor délutàn jàtszott a gyerekekkel a szobàban, térdehuppant és nem birt felàllni. Néztem ahogy a fôldôn próbàlkozott, de nem ment neki és ezért mérgesen sirdogàlt. Fogtam felkaptam, de akkor sem akart megàllni a làbàn. Ilyenkor nehéz eldônteni, hogy nem tud vagy nem akar.
Kivittem az folyosora,mert ott keményebb a talaj, màsrészt gondoltam ez igy el is tereli a figyelmét és szoltam Gusztinak, hogy vegye fel videora a kôvetkezô perceket. (ennek csak egy tôredékét teljesitette, de a lényeg pont làtszik)
A videon is làtszik, hogy a jobb oldalàt (karjàt, làbàt )nem nagyon hasznàlja. Olyan, mint egy rongybaba és a mozgàsa is teljesen instabil.
Kb ugy néz ki,mintha egy alvó gyereket hirtelen felébresztettek volna és làbra akarnànk àllitani. De a szitu nem  ez volt, hiszen egy aktiv periodusból kerûlt ebbe az àllapotba.
A lényeg az, hogy írtam az ismerôs  magyar orvosoknak és mind egybehangzóan azt irtàk, hogy probàljuk megsûrgetni a vizsgàlatokat !
Sajnos Laci szombaton dolgozott (kivételesen) , én meg ugy éreztem, hogy  nem birom kivàrni a hétfôt, ezért felhivtam a kórhàzat.
Persze csak ûgyelet volt a gyerekosztàlyon, nem az a doktornô,aki kezeli a gyerekeinket, hanem egy màsik, de ismertem ôt is, mert anno Hubàt ô vette fel az osztàlyra az RSV fertôzése kapcsàn.
Mondta, hogy menjûnk be. Gusztit megragadva, Oszival bevàgtattunka kórhàzba, kôzben otthon Artúr lett a gyerekfelûgyelô.
A doktornô nagyon megértô és segitôkész volt. Alaposan kikérdezett , persze az elôzményeket addigra màr megnézte a komputerben .  ( Magam is elcsodàlkoztam, hogy ilyenkor mennyi minden eszébejut az embernek angolul. Kit érdekel ilyenkor a nyelvhelyesség, a lényeg, hogy érdemben tudjon az embet ûgyet intézni. )  Végigvettûnk minden egyes esetet, a legutobbit pedig megnézte Guszti telefonjàn.
Oszit alaposan megvizsgàlta és ôrômmel àllapitotta meg, hogy az àltalànos kondija nagyon jó, kifejezetten erôs, ûgyes gyerek. Ez most azért is fontos ,mert felmerûlt annak az àrnya, hogy esetleg nyomja valami a fejét beûlrôl , de akkor bizonyos erôt és izommunkàt igénylô feladatokat nem tudna megcsinàlni , valószínûleg.
A kisfilmet làtva a doktornô is ugy vélte,hogy sûrgetni kell az MRI t és a neurologiàt, ugyhogy azonnal telefonàlgatàsba kezdett . A knokkei korhàznak csak CT je van , de mivel az rôntgen sugàrral ûzemel, azt nem akarta a fejére alkalmazni. Elég sok egyeztetés utàn úgy néz ki, hogy e hét péntekre van idôpontunk EEG re, kôvetkezô hétfôre MRI re és 16-ra egy specialistàhoz.
Átbeszéltûnk sok eshetôséget .Nyilvàn , megmondtam neki, hogy leginkàbb a tumor lehetôségétôl tartok ( at a tôbbivel màr kiegyeznék, ha muszàj) Ôszinte volt , azt mondta, hogy maximàlisan megérti ,mert még nem kizàrható, bàr a tapasztalatok szerint akkor nagy valószínûséggel lennének egyéb tûnetei is és nem rendezôdne mindig vissza optimàlis àllapotra. Màrpedig rànézésre kutyabaja!!
Lehet egy "egypàlyàs" epilepszia is , éranomàlia, érszûkûlet , de simàn lehet, hogy semmi ,csak egy kis fejlôdési kilengés és még persze jónéhàny variàció !
Hétfôn màr a mi orvosunk is telefonàlt, hogy hogy van Oszkàr , volt e valami furcsa , de hàla Istennek semmi.
Mondta, hogy sûrgetik a vizsgàlatokat ,most igy 2 héttel hamarabbra kerûltûnk.
Ö is nyugtatgatott minket, hogy remélehetôleg semmi komoly (azért erre is jo esély van !), de utàna kell jàrni !  Nanà !
Voltak napok, hogy igen magam alà kerûltem, de most màr sokkal jobb a helyzet !
Részben ,mert probàlom kîvûlrôl , objektiven nézni az esetet és mivel SEMMI egyéb tûnet, se gyengeség, se ûgyetlenkedés, se kedvetlenség , se semmi màs nincs, sôt tényleg napról napra ügyesebb, okosabb. Ért mindent, màr elkezdett beszélni  is , verekszik , pakol, hoz-vizs, cipel, ràmol, kombinàl, tehàt az agyànak minden érzékelhetô terûletét teljes gôzzel hasznàlja .
Màsrészt meg akàrmilyen kôzhelynek tûnik, de Isten kezében vagyunk és hàt semmi sincs véletlenül.Nagyon remélem, hogy minden rendben van és nem akarom a lelkemet , az agyamat a félelemmel megtôlteni, fôleg igy nagybôjt idején !!!
Szóval péntek délutàn talàkozunk a neurologussal és az EEG vel .

https://www.youtube.com/watch?v=MVUXWMcVl2A&feature=youtu.be

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése