2012. június 9., szombat

Queen Mary 2

Tegnap délután ahogy a kikötő felé haladtunk, azt láttam, hogy előttünk áll egy  majdnem akkor hajó , mint a Queen Mary 2. :)
...és az is volt !!!!
Sokáig a világ legnagyobb utasszállítója volt, jelenleg a második helyre szorult, de az új legnagyobbat is láttuk már azóta.


Attól függetlenül ,elég valószerűtlen méretei vannak ennek a teknőnek is. Az óriás teherhajók , kistesónak hatottak eme építmény mellett !

"Az RMS Queen Mary 2 a Cunard Line hajózási vállalat óceánjárója, amely építésekor, 2003-ban minden tekintetben a világ legnagyobb utasszállító hajója volt. Nevét a Queen Mary-ről kapta, amit pedig Mária királynéről, V. György brit király hitveséről, II. Erzsébet brit királynő nagyanyjáról neveztek el.
Amikor építették, a világ leghosszabb (345 m), legszélesebb (maximum 45 m., a vízvonalnál 41 m), legmagasabb (72 m, 17 utasfedélzet) és legnagyobb hasznos térfogatú (151 400 grossztonna) utasszállítója volt. Ez utóbbi tekintetben 2006áprilisában elveszítette első helyét, amikor a Royal Caribbean International vízre bocsátotta a 158 000 tonnás Freedom of the Seas nevű üdülőhajót (cruise shipkategória). Az óceánjáró kategóriában (ocean liner) azonban ezután is a QM2 a rekordtartó, s a többi tekintetben továbbra is egyeduralkodó az utasszállító hajók között.
QM2-n 15 étterem, öt úszómedence, kaszinó, bálterem és planetárium áll az utasok rendelkezésére. "

( a képeket nem mi készítettük , de ha legközelebb erre jár, újra lefotózom, mint 2009-ben .)

1 megjegyzés: