2012. június 11., hétfő

rémségek vára

Tegnap elmentünk Gentbe kicsit körbenézni, mert 2 éve átalakítás miatt részlegesen le volt zárva a város.Már régóta meg akartuk néznia híres, hírhedt genti várat is, amiről olvastunk az útikönyvekben .
Az idő nem volt csodás, de legalább nem esett az eső, hideg sem volt, városnézésre az ilyen  tökéletes .A genti vár, nem csak a koráról, hanem a kínzókamráiról és az ehhez szükséges eszközeiről lett hírhedt. Kicsit megrázó érzés látni, a történelmi léptékkel mérve, nem oly régen még funkcionáló giotint és hasonló "finomságokat". Egy biztos, gazdasági válság ide vagy oda, sok szempontból nagyon nyugis időket élünk ! A vár tornyából a kilátás kellemes , bár nem szeretek a gyerekekkel magaslatokba mászni.













2 megjegyzés:

  1. Szia Dóri!
    Jelentem zugolvasóból végre előléptem hivatalossá, mostmár így követjük a Veletek történteket. (Anyósom tavaly, sógorom meg egy hónapja volt Gentben egy konferencián, hozott is jófajta söröket :-).
    Tünde (Parlaginé ha nem derülne ki)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tünde !
      Most is nagyon örülök Nektek !Akkor legalább egy kicsit ismerős ez a helyszín, ha máshogy nem, hát az elbeszélések alapján !
      Na a sörök...., ahhoz tényleg értenek ! :-)

      Törlés