2015. január 28., szerda

hétfô, kedd, szerda

Az ablakcserélô cég 3 napot kért, hogy biztositsunk nekik,  hogy be tudjanak jutni a lakàsba reggel 7.30-16 óra kôzôtt .
A mi részûnkrôl a projekt teljesitve . Az ô részûkrôl , viszont nem ! :(
Komolyan nem akarom àllandóan szapulni ezt a népséget, de tragikomédia ,amit mûvelnek , szinte minden szinten.
Nagyon ajànlanék egy kis nyugat -európai  tanulmànyutat azoknak, akik azt gondoljàk, hogy csak otthon tôrténnek lúzer dolgok ! A dolog szépséghibàja,  hogy itt ezért a pancser melóért kb 4-5 szôrôs szorzót szàmolnak fel, mint otthon.
3 brigàd dolgozott a mi és 2 szomszédunk konyhaablakcseréjén, 3 napig és elvileg a nappali-kert ajtonkat is ki kellett volna cserélniük. Ezek elôre elkészitett ablakok ,csak a kereteket kellett itt helyben ôsszeàcsolni.
Elsô nap ,amikor beàllitottak, màr egy kis feszûltség keletkezett,amikor az elsô munkàs égô cigivel berongyolt a nappalinkba.
Laci vérnyomàsa az egekbe szôkôtt és megkérte a szakit, hogy ezt talàn kint intézze el . Akkor kitalàltàk, hogy szeretnék hasznàlni a teleràmolt garàzsunkat . :)
Hàt, mondtuk , hogy az alkalmatlan erre ,miutàn 11 bicikli van odabent és ezernyi màs cucc, de nem is értettûk, hogy miért kell az nekik.
Na ekkor ônhatalmulag teleràmoltàk és hajigàltàk a kertûnket épitôanyagokkal, ûvegekkel, gerendàkkal, gipszkartonokkal, szerszàmokkal, stb...
Gondoltam, nyugi, nyugi, majd elpakolnak , ha végeztek........persze, hogy nem pakoltak el .
Szakadó esôben égnek àlló hosszabbitóval dolgoztak, Laci szólt nekik, hogy szerinte ez igy veszélyes, mert àzik a hosszabitó. Néztek rà, hogy mit szôvegel, nem is értették a figyelmeztetést, mignem, egy pukkanàs és elszàllt az elektromossàg az egész hàzban.
Na ugye ? !
Nem értették, hogy mi történt !!!! :( Mondtuk, hogy az esô és az elektromos felszerelésûk !!!! Téééényleg ???
Vààààààà, csak az a baj, hogy a szàmitógép is elszàllt ebben a mûveletben, mindent újra kellett àllitani és hàt a rendszer nem szereti,ha kikapcsolàs nélkûl kilôvik.

De ezek csak epizódok ebbôl a 3 napból. Az ,hogy sàros cipôvel àcsorgott a munkàs a fehér konyhapulton, hogy eltôrték a konyhàban lévô làmpàt; hogy a tôrôtt üveget belôkték a mosogatóba;  hogy a szigetelést nem tették fel az ablakra.... azt csak érintôleg emlitem meg.
Ami viszont màr kissé felbôszitett, az az volt, hogy egyszer csak se szó , se beszéd eltûntek, nyitva hagytàk az ôsszes ajtót, a garàzst, a lakàst , a kertkaput és hàt a amit itt hagytak, az ônmagàért beszélt. :(((

Màsnap viszont mi beszéltûnk a mûvezetôvel , hogy egy kicsit szedje màr ôssze a brigàdot !

A helyzet annyiban vàltozott, hogy  ôsszepakoltak és a konyhapultra is feltettek egy védôréteget,amin azutàn szteppeltek,  de a munkàt nem fejezték be.

Làttam gumicsirkét, ô is ki volt ettôl a 3 naptol, nàla is dolgoztak és szemmel làthatóan nagyon rosszul viselte .
Kivàncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatàs.






1 megjegyzés: