2015. január 18., vasárnap

tàrgyalàs I.

Tegnap megvolt az elsô tàrgyalàs .(azaz csûtôrtôkôn . tôbbedszeri nekifutàssal készûl ez a bejegyzés)
Eredetileg nem nagyon akartam elmenni, Oszit is vinnûnk kellett magunkkal, ràadàsul tolmàcsot sem biztositottak, de végûl megegyeztûnk, hogyha cirkusz kell a népnek, hàt legyen !
Ez egy elég érdekes eljàràs volt, a protokoll a kôvetkezô:
Adott egy elég nagy ûlésterem, benne egy pulpitus, amin ûlt a 2 bírô , elôtte széksorok.
10 oràtol kb 10 ûgy tàrgyalàsàt kezdték meg, azt hiszem a 17. sorszàmmal kezdték, mi a 25 . szàmot kaptuk.
Felolvastàk az elsô ügy al -és felperesét, a témàt , stb... Az aktuàlis érintettek beûltek az elsô sorokba ,megkezdôdôtt a pôrgetett tempójú tàrgyalàs , ezalatt a tôbbiek vàrtak a hàtsó sorokban, figyelhették az ûgymenetet . Amikor végeztek egy ûggyel, az érintettek elhagytàk az ûléstermet és elôreûltek a kôvetkezôk. :)
A hàtsó ajtó folyamatosan nyitva volt .Megbeszéltem a bíró segédjével ,aki az iratokat felolvasta ,mondjuk igy , Ô volt a ceremoniamester,   hogy én Oszkàr tûrôképességéhez képest vagyok alkalmas a részvételre.
Oszikàm hozta a formàjàt, jôtt-ment , ivott, màszott, dumàlt, nézegetett,stb... Egy jó ideig figyeltem az eseményeket, de a vége felé màr inkàbb kiszôktem vele az ajtón, mielôtt csendre intettek volna . :)

Hogy mi volt a tàrgyalàson?
Gumicsirke ott ûlt lógó orral, flegma arckifejezéssel mellettûnk, eleinte még azt is méltatta , hogy Oszkàrt miért vittûk magunkkal ?!
Jobb, hogy nem vàlaszoltam , én nem beszélek vele, csak intek, hogy "pà , aranyom" , igy nem kellett àllonvàgnom aznap sem a mindenbe beleàrtó kérdései miatt . :)
Ügyvédje, aki rànézésre Gyurcsàny testvére is lehetett volna, vàzolta, hogy ügyfele élete felborult mióta odakôltôztûnk a 7 gyerekkel (!)( leginkàbb erre a tényre hajazott) és azt talàltàk ki, hogy szeretnék az elsô emeleti szobàinkat, cserébe Ô àtadnà a , szerinte hasznàlhatatlan 2. emeleti szobàit .
A Maatschappij ûgyvédnôje pàr mondatban reagàlt erre a hûlyeségre , hogy ez nem jogos kérés, ök màr felajànlottak szàmàra màs lakàst a kôzelben, de semmiben sem hajlando egyuttmûkôdni.
A biro kérdezte, hogy a kérése megoldható e ?
Ügyvédnô azt felete , hogy nem . Technikailag ez rendkivûl bonyolult lenne, àtépitést, àtszerelést , mûszaki àtrendezést igényelne.
Bíró erre csak annyit felelet, hogy ez csak pénz kérdése ..........Hàt kösz!
Eleinte nem szimpatizàlt gumicsirkéékkel sem, de amikor az  egyik kérdésnél az ügyvédnô nem tudott érdemben vàlaszolni,akkor kiderûlt, hogy eredetileg nem az ôvé az ûgy és aki foglalkozik ezzel az nem tudott eljônni, igy ô csak pàr óràja kapta kézhez a papirokat, nem ismeri az esetet...... Itt làtszott, hogy a biró ezen a ponton a Matschappijt is leirta ....
Mondtam màr, hogy ez BALGIUM ????
Hàt ilyet !!!!! Elküldtek egy olyan ügyvédet, aki azt sem tudta pontosan, hogy mit képvisel !
Amugy nagyon kedves és empatikus volt velûnk, felénk sajnàlkozott is, elmesélte, hogy csak be kellett ugrania a màsik helyett ! :(
Azt tanàcsolta, hogy mindenképpen fogadjunk sajàt ügyvédet, mert a cég érdekei nem mindenhol esnek egybe a miénkkel !
A biró elnapolta a tàrgyalàst màrcius 5 -re ,azzal a felhivàssal, hogy mindkét részrôl vàrja a szerintûk perdôntô alàtàmasztàst !

Jogi tanàcsadàson péntenek màr voltunk, most hétfôn megyûnk egy ûgyvédnôhôz àtbeszélni, hogy egyàltalàn mi dolgunk van ebben az egész agymenésben ? !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése